Huis Landfort in Megchelen. Foto: Leontine Lamers

Huis Landfort in Megchelen. Foto: Leontine Lamers

Foto: Leontine Lamers

Huis Landfort laat in nieuw seizoen nog veel meer zien

Algemeen

MEGCHELEN - Het team en de vrijwilligers van stichting Erfgoed Landfort staan vanaf Goede vrijdag, 29 maart, weer klaar om individuele belangstellenden en groepen te ontvangen op Huis Landfort. Zeker nu de lente dit jaar vroeg begon is er in het park en in de moestuin al veel te beleven. Ook het landhuis zelf heeft de nodige aanwinsten, waardoor er in dit seizoen nog veel meer te zien is.

Nieuw dit jaar is dat Huis Landfort zowel op vrijdag als zaterdag zijn poorten opent: op vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur en op zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur. Op beide dagen kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding door het fraai ingerichte landhuis, bij voorkeur na reservering van een tijdstip via de website. Met ingang van het nieuwe seizoen is er elke week een Duitstalige rondleiding. Op een vast tijdstip: zaterdag om 14.00 uur. Het assortiment van de koffiehoek, in de Oude Kas op het huiseiland, is verruimd met onder meer huisgemaakte soepen en gebak.

Park en moestuin
In de afgelopen natte, maar zachte winter kon het tuinteam in het park en moestuin actief blijven. Veel bloemperken zijn daardoor aanvullend beplant en achter het landhuis zijn duizend veelkleurige rozenstruiken uitgezet. Tal van ramblers (klimrozen), vele magnolia’s, Japanse sierkersen en stinzenplanten maken van het park een ware bloemenbelevenis. In de moestuin zijn inmiddels de eerste vaste planten gezet en er is een nieuwe bessenkooi geplaatst. De boomgaard is uitgebreid met enkele nieuwe fruitsoorten, waaronder het appelras Gendringse Kroon.

Aanwinsten in het landhuis
Ook is de collectie in het landhuis verruimd met aanwinsten door aankoop of bruiklenen. Zo is een uiterst bijzonder Japans Imari-servies met Amsterdamse herkomst in bruikleen verworven. De schilderijencollectie is uitgebreid met enige zeer aansprekende schilderijen, er is een prachtige 19de-eeuwse verzameling prenten van Hermannus Numan en er zijn vele nieuwe bijzondere voorwerpen en keramiek.

Evenementen
Naast de reguliere openstelling op vrijdag en zaterdag is er een begin gemaakt met een evenementenprogramma vol concerten, lezingen, open tuinendagen en culinaire activiteiten. Informatie hierover en over de mogelijkheid een rondleiding te boeken, is te vinden op de website. Deze is tweetalig (Nederlands en Duits).


www.erfgoedlandfort.nl