Chiel Huijink scoorde tweemaal tegen Quick 1888.
Chiel Huijink scoorde tweemaal tegen Quick 1888. Foto: Iris Epping

Wisch moet nog even wachten

NIJMEGEN - SSA Wisch wordt kampioen. Dat is al weken duidelijk. De nieuwkomer in de 5de klasse A Zaterdag wint bijna elk duel met grote cijfers en eindigt iedere periode bovenaan. De platte kar staat op afroep, maar het is nog even afwachten wanneer het feestvoertuig besteld kan worden voor een rondrit door Silvolde en Terborg. 

Door Marcel van Berkum

Afgelopen zaterdag was het nog niet zover ondanks een 6-0 overwinning tegen Quick 1888. Naaste concurrent Elistha won eveneens en het verschil in competitiepunten blijft acht met nog drie duels te spelen. Het eerste elftal van Wisch is een bonte mix van routiniers en piepjonge jeugdvoetballers. Dat werd weer eens bewezen door de doelpuntenmakers in Nijmegen. Zo werd er gescoord door JO19 spelers Daan Tönissen en Thijs Fokkink. De laatste deed dat zelfs bij zijn debuut in het eerste elftal. 

De overige treffers kwamen op naam van Joris Bielefeldt, Nick Overbeek en Chiel Huijink (2x). Wat is er mooier dan het kampioenschap behalen in een thuiswedstrijd? Zaterdagmiddag speelt Wisch tegen Arnhemse Boys/Schuytgraaf. Bij een zege is het team niet meer afhankelijk van de uitslag van de tegenstander en kan niet meer worden achterhaald in de ranglijst. Het zal geen walk-over worden, want de ploeg uit Arnhem-Zuid is een angstgegner en in Arnhem eindigde het treffen slechts in een gelijkspel. Het kampioensduel wordt zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur gespeeld op Sportpark De Munsterman in Silvolde. Entree gratis.