Impressie vorige editie Music Together in de DRU-Cultuurfabriek.  Foto Nico Marcus
Impressie vorige editie Music Together in de DRU-Cultuurfabriek. Foto Nico Marcus

Music Together eindelijk 'tuus'

Algemeen

VARSSELDER-VELDHUNTEN – In 2000 bestond de plaatselijke fanfare St. Gregorius vijftig jaar. In het kader van dat jubileum werd het ambitieuze Music Together-project opgezet. Onder begeleiding van de muziekvereniging zongen tal van plaatselijke coryfeeën een avond lang pop- en rockklassiekers, toen nog in De Smeltkroes. Een eclatant succes, waarop besloten werd dit concept elke vijf jaar te herhalen. Op 6 en 7 november staat de vierde editie op stapel. Niet meer in Ulft zoals alle eerdere afleveringen maar in Varsselder zelf. Het ondertussen gebouwde Dorpshuus biedt voldoende capaciteit om er deze keer een thuiswedstrijd van te maken.

Door Reinier Kroesen

Leo Jansen, fanfare-lid en PR-man: "Het concept en de opzet voor Music Together 4 is in grote lijnen ongewijzigd ten opzichte van de drie eerdere concerten (2000/2005/2010). Fanfare St. Gregorius wordt voor de gelegenheid aangevuld met een bassist, gitarist en toetsenist. We begeleiden een aantal plaatselijke en regionale zangtalenten die voor de beide avonden repertoire ingestudeerd hebben. Solo, of samen met andere vocalisten. We hebben een mooie mix van popliedjes, afgewisseld met wat steviger nummers.

Sinds eind vorig jaar zijn we al bezig met de voorbereidingen. Zangers en zangeressen benaderden, ideeën verzamelen en op zoek naar geschikte nummers. En telkens op zoek naar passende arrangementen. Soms hadden we een geweldig lied, maar geen geschikte begeleiding, of andersom, een mooie partituur voor een minder in het programma passend muziekstuk.

Als we het toch voor elkaar kregen bleek achteraf het idee weer lastig uit te voeren. Kortom, na veel zoeken, bellen, mailen en appen kom je stap voor stap steeds verder en vallen ook de laatste stukjes van de muzikale puzzel in elkaar."

Happy
Jansen over de invulling van de avond: "Enkele optredens mag ik verklappen. Muziek van wat langer geleden, zoals Pastorale, een klassieker van Liesbeth List en Ramses Shaffy. Belfast Child van de Simple Minds en Don't cry for me Argentina, uit de musical Evita. Maar ook veel actuele hits. Van Take me to the church (Hozier) en het feelgood nummer Happy (Pharrell) tot de live uitgebeelde Cup Song. Van ieder optreden wordt visueel iets bijzonders gemaakt met een uitgekiende lichtshow, de aankleding en bewegende geprojecteerde beelden."

Thuiswedstrijd
De drie eerste edities van Music Together waren op podia in Ulft, deze keer spelen ze in eigen huis. Leo over die keuze: "Nu we in ons eigen dorp sinds enkele jaren zo'n prachtige accommodatie hebben is het zonde om elders te spelen. Omdat er minder bezoekers in 't Dorpshuus kunnen dan in de DRU-Popzaal is gekozen om het concert op twee achtereenvolgende avonden te programmeren." De concerten op 6 en 7 november beginnen om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.15 uur.
Er zijn een beperkt aantal zitplaatsen, voor de rest gaat het om staplekken. Kaarten kosten 7,50 euro, verkrijgbaar in 't Dorpshuus, via een mail naar gregorius@varsselderveldhunten.nl of telefonische reservering kan via tel. 0315-684024.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant