Van links naar rechts op de foto staan: Marije Vonderhorst, Anita Goossens, Anneke Dieker en Jolanda Luimes. Foto: Walter Hobelman
Van links naar rechts op de foto staan: Marije Vonderhorst, Anita Goossens, Anneke Dieker en Jolanda Luimes. Foto: Walter Hobelman

'Jubileumconcert wordt feest'

Algemeen

GOV Gendringen al 115 jaar in goede harmonie

GENDRINGEN - "Schrijf maar op: 28 november gaat het dak van de Prinsenhof er af", aldus GOV voorzitter Jeroen Ketelaar uit Gendringen. Die avond sluit de harmonie uit Gendringen het jubileumjaar af en doet dat op een manier die inmiddels een succesformule lijkt voor de vereniging; een muzikale non-stop avond waarin de harmonie deze keer de samenwerking aangaat met de coverband Plebz en solozangeres Laura van Kaam. "Geen statige concertwerken, geen zware concoursmuziek, maar gewoon lekker, goed in het gehoor liggende muziek waarbij je niet op je stoel hoeft te blijven zitten", legt Ketelaar uit.

Door Walter Hobelman

Terugkijkend op het afgelopen jaar kan Ketelaar niet anders dan constateren dat het een mooi jubileumjaar is geweest. "Honderdvijftien jaar bestaan is niet niks en dat mag best gevierd worden. En dat hebben we zeker gedaan", aldus de voorzitter. "De concertreis naar Monschau was een groot succes. Goed voor de onderlinge saamhorigheid en een bevestiging van het feit dat we als vereniging eigenlijk één grote familie zijn. Gewoon lekker samen op reis, muziek maken en genieten van alles wat er gebeurt." Op de terugweg werd nog even een concert gegeven in de muziekkoepel op het Vrijthof in Maastricht. "Ook dat was een mooie ervaring."

Zorgen voor de toekomst heeft Ketelaar wel. "Het voorgestelde subsidiebeleid van de gemeente maakt ons wel onrustig. We zullen niet direct in de problemen raken, maar het wordt ons niet makkelijker gemaakt." Ketelaar rekent daarom op de inwoners van het dorp Gendringen. "Men verwacht ons te zien en te horen bij de Sinterklaasintocht, de kermis, de palmpasentocht en tijdens Koningsdag en dat mag ook. Maar het zou fijn zijn als men zich realiseert dat dit alleen maar kan als er voldoende middelen aanwezig zijn. Structureel of incidenteel een bijdrage leveren aan onze vereniging, waarmee wij onze sociale taken kunnen volhouden, mag altijd."

Het jubileumconcert van 28 november vindt plaats in De Prinsenhof in Gendringen. "Een uitdagende klus, maar dankzij de hulp van alle leden en een aantal vrijwilligers gaan we van de hal een gezellige muziekzaal maken", aldus Jolanda Luimes van de jubileumcommissie. Samen met Marije Vonderhorst, Anneke Dieker, Anita Goossens, Hillie Keurentjes en Dick Romp is zij het afgelopen jaar druk bezig geweest met alle jubileumactiviteiten. "En met dit concert gaan we dat heel feestelijk afsluiten", blikt Luimes vooruit. Naast GOV en Plebz is Laura van Kaam die avond de publiekstrekker. "Laura is bekend als winnares van de The Voice Kids en haar stem heeft zich nog verder ontwikkeld. Laura treedt deze avond solo op, maar ook samen met onze vereniging en met Plebz. Deze coverband zal de avond afsluiten en dat wordt gegarandeerd een superfeest", aldus Marije Vonderhorst.

'Het wordt ons niet makkelijker gemaakt'

In de Prinsenhof wordt een speciale vloer gelegd en een deel van de ruimte wordt gevuld met stoelen. "De rest van het publiek mag lekker blijven staan en bewegen. Het wordt geen concert waarbij men de hele avond moet zitten, daar leent de muziek zich ook niet voor", vertelt Luimes. Maar liefst 21 nummers komen tijdens het concert aan bod, vooral popsongs en andere prettig in het gehoor liggende muziek. "Dat is voor ons wel een uitdaging, een dergelijk vol programma is slopend, maar gelukkig kunnen we af en toe even rusten als Plebz en/of Laura van Kaam optreden", aldus Vonderhorst.

Zaterdag 28 november gaat de zaal om 19.30 uur open en om 20.00 uur begint het jubileumconcert. De kaartverkoop is inmiddels gestart. "Kaarten zijn te koop bij de Mitra in Gendringen, bij de leden van GOV en via de website www.govgendringen.nl", wil Luimes nog even kwijt. In de voorverkoop betaald men 12,50 euro en aan de zaal (als er dan nog kaarten zijn) 15 euro.


Speculaasactie Gregorius Varsselder

VARSSELDER-VELDHUNTEN - Na de succesvolle en uitverkochte Music Together 4 concerten van 6 en 7 november blijven de leden van de muziekvereniging volop in beweging. Ditmaal staat de speculaasactie op het programma. Op vrijdag 20 november (na 15.00 uur) en zaterdag 21 november zal Fanfare St. Gregorius uit Varsselder-Veldhunten weer haar jaarlijkse Speculaasactie houden.

Op vrijdagmiddag worden de ambachtelijke speculaaskoeken, die gebakken zijn door bakker Heijerman, ingepakt en klaargemaakt voor verkoop. De leden van de Fanfare zullen aan de deur verschijnen om deze heerlijke koeken aan te bieden. Een zakje bevat grote speculaaskoeken en bij aankoop hiervan heeft men niet alleen smakelijke koeken, maar helpt men ook de fanfare haar jeugdopleiding te stimuleren.

De opbrengsten van de speculaasactie komt namelijk ten goede aan de jeugd van het orkest. Op dit moment telt het orkest een ongekend hoog aantal jeugdleden. Om ervoor te zorgen dat zij optimaal muziek kunnen maken, zijn er (nieuwe) instrumenten en uniformen nodig. Met de opbrengst van de speculaasactie is hetvoor de Fanfare mogelijk om hierin te investeren. Er wordt niet alleen in Varsselder Veldhunten verkocht, maar ook in Gendringen, Ulft en omliggende dorpen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant