De cortenstaalwand bij De Fakkel. Foto: Guus Tinnevelt
De cortenstaalwand bij De Fakkel. Foto: Guus Tinnevelt

Fotogalerij bij de Fakkel

Algemeen

ULFT - Een fotogalerij bij de Fakkel met honderd portretten van metaalarbeiders. Rondom de voet van fabrieksschoorsteen de Fakkel op het DRU Industriepark is een circa 15 meter lange cortenstalen mantel geplaatst. Stichting Monument voor de Arbeider gaat op de zichtzijde daarvan een fotogalerij aanbrengen bestaande uit een eerste serie van honderd portretten van mannen en vrouwen die bijvoorbeeld op 'de Olde Hut' of één van de andere ijzergieterijen hebben gewerkt. Gevraagd wordt hiervoor foto's aan te leveren, bijvoorbeeld van grootvader, moeder, oom, broer zijn, maar natuurlijk ook van zichzelf.

Iedere werknemer/werkneemster, ook uit veel vroegere jaren, die bij een van de ijzergieterijen langs de Oude IJssel of in de metaalindustrie in Ulft en omgeving heeft gewerkt, komt in aanmerking voor plaatsing van een foto met naamsvermelding (voornaam, achternaam, naam fabriek). Foto's worden in emaille uitgevoerd.
Naast enkele grote groepsfoto's worden er in vroege zomer van dit jaar de eerste honderd arbeidersfoto's geplaatst. Alle fotoportretten (11 bij 15 centimeter) worden in emaille (sepia) uitgevoerd. Voor de eerste productieopdracht aan het emailleerbedrijf hebben zich al veel mensen gemeld maar er zijn nog circa dertig plaatsen beschikbaar. Hiervoor kan men nu nog aanmelden.

Aanmelden voor deelname kan tot 10 maart. Dat kan telefonisch op 0315-685319 of via www.monumentvoordearbeider.nl Op de website staat het aanmeldformulier dat gemakkelijk is in te vullen en direct te versturen. De financiële bijdrage voor de deelnemers bedraagt 40 euro per foto, bij inlevering van de foto te voldoen. Aanleveren van de foto kan op 11 en 12 maart; Op vrijdag 11 maart tussen 18.00 en 21.00 uur en een dag later tussen 14.00 en 17.00 uur in de foyer van DRU Cultuurfabriek op het DRU Industriepark. Bij voorkeur ontvangt de organisatie een foto gemaakt op de werkplek maar het mag ook een andere passende foto zijn. Er is op beide genoemde dagen een fotograaf aanwezig om ter plekke een goede kopie-opname te maken zodat de originele foto direct weer meegenomen kan worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant