De Mini’s van Dansgarde Iseldonk met een Disco-optreden. Foto: Guus Tinnevelt
De Mini’s van Dansgarde Iseldonk met een Disco-optreden. Foto: Guus Tinnevelt

Prijzenslag voor Dansgarde Iseldonk in Babberich

Algemeen

ULFT - Dansgarde Iseldonk heeft met haar vijf jeugd-dansgroepen afgelopen zondag 14 februari maar liefst vijf prijzen weten te bemachtigen tijdens het jaarlijks dansfestival van carnavalsvereniging de Schuumneuzen in Babberich.

De hoofd-dansgroep (leeftijd 14-17 jaar) won met hun optreden als Dancing Diamonds met 133 punten de eerste prijs in de categorie Show Freestyle Jeugd, gevolgd door de Iseldonkse jeugdgroep (leeftijd 11-13 jaar). Zij wonnen met hun optreden als Dancing Flames met 125 punten de tweede prijs in dezelfde categorie.
De junioren van Iseldonk (8-10 jaar) wonnen de eerste prijs in de categorie Show Freestyle Junioren. Zij kregen 132,5 punt voor hun optreden als Dancing Sparkles. De gardegroep en de mini's (4 tot en met 7 jaar) wonnen respectievelijk de tiende en de zevende prijs in de dansgarde-categorie.
Dansgarde Iseldonk, met meer dan zestig leden, maakt deelt uit van carnavalsvereniging Stichting Iseldonk, het overkoepelend orgaan van het Ulftse carnaval, en verzorgt onder andere tijdens de jaarlijkse carnavals-pronkzittingen diverse dansoptredens.
Verder loopt de vereniging als enthousiaste groep mee aan de Iseldonkse carnavalsoptocht. Daar wonnen zij dit jaar de derde prijs van de grote loopgroepen met kleine wagen met als Thema 'Heel Holland bakt.
Voorafgaand en tevens als afsluiting van het carnaval worden er diverse dansfestivals bezocht om de ingestudeerde dansen ook aan het publiek buiten Ulft te kunnen showen. Dansgarde Iseldonk staat onder leiding van Daisy Peters, Kelly Wijkamp en Renate Kloks. Op donderdag 3 en 10 maart worden er inloopavonden gehouden voor nieuwe leden.
Meer info: www.iseldonk.com. 

Dansgarde Iseldonk. Foto: Guus Tinnevelt

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant