ICER bij Night. Foto: PR
ICER bij Night. Foto: PR

Publieksavond ICER by Night

Algemeen

Tijdreis 27 februari tussen 19.30 en 22.30 uur

ULFT - Zaterdag 27 februari om 19.30 uur opent ICER Innovatiecentrum in Ulft haar deuren voor een bruisende publieksavond (tot 22.30 uur), ICER by Night 'Experience', in een bijzondere ambiance wordt de bezoeker meegenomen in een tijdreis van de (ijzer) industrie. Het ontstaan van de ijzerindustrie in de Achterhoek, de ontwikkeling, het vakmanschap en de toekomst van de maakindustrie waarin 3D-ontwerpen en printen alsmede mechatronica en robotica een belangrijke rol spelen.

Buiten roepen vuurkorven de associatie met de hitte van de emailleovens en smidsvuren op. Smeden geven demonstraties, het aloude zandvormen (waarin het gietijzer werd gegoten) wordt interactief getoond en ook het emailleerwerk, vroeger toegepast bij onder andere de rood-oranje DRU-braadpan, komt aan bod met de mogelijkheid een eigen 'broche' te maken. Een nachtelijke rondgang op het complex met gids is mogelijk.

De geschiedenis c.q. tijdlijn is te beleven via een aantal kabinetten, deels interactief, een spetterende multi media show en de film 'Symfonie van vuur en ijzer' begin vorige eeuw gemaakt bij de DRU. Producten uit verleden en heden van de innovatie (ijzer)industrie staan op diverse plaatsen in het ICER opgesteld. Kunstenaarscollectief het Breekijzer draagt bij aan het ontwerpproces en zal deze avond diverse demonstraties en workshops verzorgen.

Het fablab met onder meer 3D-ontwerp faciliteiten wekt driedimensionale ontwerpen tot 'leven' middels diverse 3D-printertechnologieën, neemt bezoekers mee in de mogelijkheden van lasertechnologie en demonstreert mechatronica en robotica. Een heuse industrierobot brengt deze avond een aantal 'kunstjes' ten tonele.

Bron: Regio8

Het ICER Innovatiecentrum mag zich verheugen op een groeiende belangstelling uit binnen en buitenland (van Canada tot Brazilië en Gambia tot China en alles wat er tussen ligt), het gastenboek bevat lovende reacties over het ICER een van de parels van de Achterhoek.

Vanaf 13 februari, kaarten in de voorverkoop aan de kassa van Icer 5 euro voor personen ouder dan 13 jaar; kinderen tot 13 jaar onder begeleiding gratis.
Aan de dagkassa betaalt men 6,50 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant