Over de Rooie wint eerste prijs in Angerlo

ULFT/ANGERLO - Dweilorkest ‘Over de Rooie’ uit Ulft heeft tijdens de Halfvastenoptocht in Angerlo de eerste prijs weten te bemachtigen. In de categorie dweilorkesten won ‘Over de Rooie’ ‘De eerste plaats Beste dweilorkest 2016’. De punten werden behaald voor de muzikaal hoge kwaliteit van de gespeelde muzieknummers en het enthousiasme van de muzikanten. De hoge publiekscore gaf de doorslag voor de eerste prijs.

Tijdens de zeventiende editie van de Halfvastenoptocht trok er een bonte stoet van carnavalswagens door Angerlo. Ruim 1.000 deelnemers namen deel aan deze optocht. De ruim tachtig carnavalswagens werden vergezeld van diverse show- en dweilorkesten. Het zonnige weer zorgde ervoor dat deelnemers en toeschouwers goed gehumeurd waren. Dweilorkest Over de Rooie slaagde erin om het publiek canavalesk te amuseren.
Dweilorkest Over de Rooie is in 1997 opgericht en bestaat uit 25 enthousiaste muzikanten uit Ulft en omstreken. Het dweilorkest verzorgt diverse optredens, serenades, jubilea’s en bezoekt diverse Dweilfestivals door het hele land. ‘Over de Rooie‘ is tijdens de carnavalsperiode hét huisorkest van Stichting Iseldonk, het overkoepelend orgaan van het Ulftse carnaval. Het dweilorkest verzorgt de muzikale begeleiding van onder meer de Iseldonkse pronkzittingen, de sleuteloverdracht, de dweilmiddag en het popverbranden.


www.overderooie.com

Meer berichten