De Fakkel op het Dru Park in Ulft. Foto: Guus Tinnevelt
De Fakkel op het Dru Park in Ulft. Foto: Guus Tinnevelt

Foto's voor de fotogalerij bij de Fakkel

Algemeen

ULFT - Er zijn nog enkele plaatsen in de fotogalerij van metaalarbeid(st)ers bij de Fakkel vrij. Stichting Monument voor de Arbeider gaat bij fabrieksschoorsteen de Fakkel op een fotogalerij aanbrengen bestaande uit een eerste serie van honderd portretten van metaalarbeid(st)ers.

Dat portret kan ook een foto van bijvoorbeeld een familielid zijn. Iedere werknemer/werkneemster, ook uit vroegere jaren, die bij een van de ijzergieterijen langs de Oude IJssel of in de metaalindustrie in Ulft en omgeving heeft gewerkt, komt in aanmerking voor plaatsing van een foto met daarin vermelding van de voor- en achternaam en de naam van de betreffende fabriek.

De fotogalerij wordt deze komende zomer feestelijk geopend. Er zijn dan honderd arbeidersfoto's te zien zijn. Deze fotoportretten (van 11 bij 15 centimeter) worden allemaal in emaille (sepia) uitgevoerd. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Alleen deze week kan men nog gegadigden aanmelden.

Aanmelden kan nog tot 10 maart. Dat kan telefonisch op 0315-685319 of via www.monumentvoordearbeider.nl Op de website staat ook een aanmeldformulier dat heel gemakkelijk is in te vullen en direct te versturen. De financiƫle bijdrage voor de deelnemers bedraagt 40 euro per foto. Foto's kunnen worden aangeleverd op vrijdag 11 maart tussen 18.00 en 21.00 uur en op zaterdag 12 maart tussen 14.00 en 17.00 uur in de foyer van DRU Cultuurfabriek. Er is op beide genoemde dagen een fotograaf aanwezig om ter plekke een goede kopie-opname te maken zodat de originele foto direct weer meegenomen kan worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant