Weefobject. Foto: PR
Weefobject. Foto: PR

Open Atelierroute nieuwe stijl heet Kunstroute

Algemeen

SILVOLDE - De Kunstroute die wordt gehouden in de weekenden 23, 24 april en 30 april en 1 mei is de opvolger van de Open Atelierroute.

Nieuw, inspirerend en uitdagend wordt de Kunstroute 2016. De opvolger van de 'Open Atelierroute' oude stijl. Hiermee gaat de route zijn tiende editie in maar ook het eerste jaar nieuwe stijl.
Fietsend kan men langs tentoonstellingsplekken en het evenement dient bovendien een goede doel met de kunstroutekaart. Het betreft een 'kunstige samenwerking' tussen de Stichting Kunstuitleen en ouderenzorg Azora. Kunst verbindt niet alleen maar zet ook aan tot nadenken en interpretatie. Kunst maakt ook gelukkig en geeft kleur aan het leven, zo meent de organisatie. Azora stapt in de Kunstroute waar kunstenaars zonder atelier kunnen exposeren.
De routekaart is vanaf nu te koop voor 2,50 euro bij alle VVV's in de gemeente en de deelnemende huizen van Azora (Schuylenburgh Silvolde, Antonia Terborg, De Bettekamp Varsseveld en Debbeshoek Ulft).

Favoriet
Van de ingebrachte routegelden worden 4 of 8 kunstwerken aangekocht bij deelnemende kunstenaars. De kunstwerken worden daarna geschonken aan de deelnemende huizen. Een bijzonder doel om ook deelnemers en zorg voor ouderen bij elkaar te brengen waarbij de kunst de rode draad vormt. Als deelnemer aan de route kan men medebepalen bij welke deelnemende kunstenaars de kunstwerken worden gekocht. De keuze bekendmaken kan op www.kunstuitleenoudeijsselstreek.nl.
De Kunstroute 2016 is mede mogelijk gemaakt door RaboBank Graafschap, Azora, Triumphus Marketing en Communicatie, Arendsen Staalbouw, Tuincentrum Steentjes, Vila Etiketten, 't is Jouw Feestje Silvolde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant