Koningsdag. Foto: Henk Klein Holte
Koningsdag. Foto: Henk Klein Holte

Gendringse Spelen op Koningsdag

Algemeen

GENDRINGEN – Koningsdag in Gendringen staat in het teken van de Gendringse Spelen. De Gendringse kinderen tot en met groep 5 van de basisschool nemen deel aan deze bijzondere Spelen. De Gendringse Spelen worden officieel geopend door het ontsteken van het Gendrings vuur. Speciaal voor deze openingshandeling én voor het huldigen van de sporters komt 'koninklijk' bezoek naar Gendringen.

Voordat in en om de Grotestraat de Gendringse Spelen beginnen, vertrekt om 9.30 uur vanaf het Kerkplein een stoet van kinderen op versierde fietsen en skelters, die in optocht door Gendringen trekt. Veel spellen van de Gendringse Spelen hebben een link met sport. Kinderen kunnen survivaloefeningen doen, pony rijden en de echte durfallen gaan de stormbaan op en af. Om uit te rusten van al dat sporten mogen kinderen hun eigen kroontje knutselen.
Ook de oudere basisschooljeugd is sportief bezig. Op het Gendringse strand spelen in de ochtend teams van de basisschoolgroepen 6 tot en met 8 om eeuwige roem in het De Waggel beachvolleybaltoernooi. Na de middag is het de beurt aan de oudere teams.

"Samen met een aantal Gendringse ondernemers plaatsen we bij de kinderspelen en knutselhoek lange, mooi aangeklede tafels en banken. Ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden drinken daar lekker een kop koffie en vanaf die plek moedigen tegelijk de kinderen aan'', zegt Janine Kock van Oranjevereniging Gendringen. "Ook hebben we een heus Gendringen House!''

De feestelijkheden in Gendringen beginnen al op vrijdag 22 april met de oranjedisco in De Gent voor de basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 8. Dinsdag 26 april verzorgen de Dörsvlègels een optreden voor alle Gendringse senioren in Maria Magdalena Postel.
Eveneens op 26 april viert Gendringen de Nacht van Oranje, een ouderwets gezellige feestavond in de tent op het Willem Alexanderplein. De band Party Criminals belooft dat het dak eraf gaat. Iedereen van 18 jaar en ouder kan daar vanaf 21.00 uur getuige van zijn. Oranjevereniging Gendringen sluit haar festiviteiten op zondag 1 mei af met een fietstocht, die als thema 'over water' heeft.

Voor meer informatie: www.oranjevereniginggendringen.nl of Oranjevereniging Gendringen op Facebook. Het programma: 10.45-11.00 uur: Dansworkshop 1; 11.45-12.00 uur: Dansworkshop 2; 11.00–13.00 uur; Pony rijden 11.30-13.00 uur: Gendringen House.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant