Wethouder Jos Sluiter (rechts) en projectleider Richard Krabben onthullen het nieuwe informatiepaneel met plattegrond. Foto: PR
Wethouder Jos Sluiter (rechts) en projectleider Richard Krabben onthullen het nieuwe informatiepaneel met plattegrond. Foto: PR

Onthulling informatiepanelen Engbergen

Algemeen

GENDRINGEN - Portefeuillehouder Jos Sluiter van Oude IJsselstreek (recreatie & toerisme) onthulde woensdag 11 mei de nieuwe informatieborden van natuur- en recreatiegebied Engbergen, nabij Gendringen. Hij deed dit samen met projectleider Richard Krabben. Ondernemers en organisaties uit het gebied. Ook werd de nieuwe informatiefolder over Engbergen gepresenteerd.

Met de nieuwe panelen en de folder is de informatievoorziening van Engbergen voorlopig weer op orde.
De bezoeker kan eenvoudig zijn weg vinden over de nieuwe paden en naar het recreatieve aanbod in het gebied.

Metamorfose
Natuur- en recreatiegebied Engbergen heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan. Het natuurgebied is opgeknapt met nieuwe fiets- en wandelpaden en recreatievoorzieningen. Hierdoor is het een aantrekkelijke plek geworden om te recreëren.
Om de bezoekers van Engbergen van de juiste informatie te voorzien, zijn er onlangs vijf nieuwe informatiepanelen met plattegrond geplaatst in het gebied. Daarnaast is er een nieuwe folder ontwikkeld.

Engbergen Veelzijdig
Naast wandelen en fietsen door afwisselend landschap, kun je in Engbergen een bezoek brengen aan de kinderboerderij,
de korenmolen, het atelier, de uitkijkpost langs de Oude IJssel of het openluchttheater. Als je liever wat actiever bent, te paard een buitenrit maken, kanovaren of golfen. Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven; spelen, knutselen, klimmen, glijden, spetteren en de natuur ontdekken.
Natuurlijk is het ook mogelijk om een hapje te eten, iets te drinken en om te overnachten. Engbergen biedt een veelzijdig dagje uit.

De ondernemers en organisaties in het gebied presenteren zich gezamenlijk en zijn ook de initiatiefnemers van de nieuwe informatieborden en de folder. De financiering komt grotendeels van gemeente Oude IJsselstreek. Het gebied Engbergen blijft ook de komende tijd nog volop in ontwikkeling. Voor de toekomst zijn er nog plannen voor onder andere een bijenstal en een 'blotevoetenpad'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant