Vier dagen fietsen over mooie routes. Foto: PR
Vier dagen fietsen over mooie routes. Foto: PR

32e editie Gendringse Fietsdagen

Algemeen

GENDRINGEN - Deze middag/avond Gendringse fietsdagen betekent sportief genieten van mooie routes die deels door Nederland, maar ook door het Duitse grensgebied lopen. Zoals elk jaar is de organisatie in handen van de VVV Oude IJsselstreek in samenwerking met met de Gendringse ondernemersvereniging.

De start is elke dag bij Café-Restaurant Te Pas aan de Grotestraat 1 tussen 16.30 en 19.00 uur (nieuwe starttijd) en men kan binnenkomen tot 22.00 uur. Op zaterdag kan gestart worden tussen 11.30 en 13.00 uur en wordt het festijn om 16.00 uur afgesloten met een grote verloting, waarbij onder meer een fiets te winnen is.

Wie minimaal drie keer mee fietst kan aangeven of men een herinnering wil (kosten 1 euro), maar men kan uiteraard ook één of twee middagen of avonden meefietsen. De routes zijn extra duidelijk beschreven en niet meer uitgepijld en de kosten voor deelname zijn 3 euro voor een dagkaart, 5 euro voor twee dagen en 8 euro voor drie of vier dagen. Kinderen tot 18 jaar betalen de helft.
Dit jaar zijn er ook gezinskaarten: een gezinsdagkaart en een gezinsmeerdagenkaart voor een of twee volwassenen en een, twee of meer kinderen. De prijzen zijn respectievelijk 7,50 en 19 euro.

Op de donderdag wordt er voor muzikale omlijsting gezorgd door het jeugdorkest van GOV om er een gezellige avond van te maken. Ook op de zaterdagmiddag wordt gezorgd voor muziek met bovendien een 'happy hour' van 15.00 tot 16.00 uur, om de tijd tot de verloting te overbruggen.

Dit jaar is er voor het eerst een speciale kindertocht op de woensdagmiddag. Bij deze tocht zit ook een fotopuzzelopdracht. Tijdens de tocht kan men op vertoon van de routebeschrijving tegen gereduceerde prijs het Bezoekerscentrum Min40celsius in Varsselder/Veldhunten bezoeken. Verder kun je onderweg de uitkijktoren beklimmen, bij de DRU een ijsje eten en ook bij Wilbrinkshof het bakhuisje bezoeken of even verderop de Moezeköttel. De tocht loopt daarlangs.
De starttijd is tussen 15.00 en 15.30 uur bij Restaurant Te Pas in Gendringen. De tocht is gratis voor kinderen, maar de begeleiders betalen 3 euro. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant