Afbeelding

VGV-turnsters in de medailles tijdens NK

Algemeen

VARSSEVELD - Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen turnen voor de eerste divisie in Tilburg op 4 en 5 juni hebben zowel junior-turnster Pien Eising, als jeugd-turnster Lynn Nijkamp een bronzen medaille gepakt.

Tijdens de toestelfinale sprong was Lynn Nijkamp voor het vierde achtereenvolgende jaar geplaatst en voor de derde keer lukte het om een podiumplek te veroveren. Met twee ruime tsukahara’s wist Lynn een hoge score neer te zetten en daarmee de bronzen medaille te pakken. Ook voor de toestelfinale balk had Lynn zich geplaatst en bleef prima overeind met een mooie vierde plaats.

Tijdens de meerkamp finale turnde Lynn ook al uitstekend waardoor ook daar een vierde plaats in een veld van 36 turnsters werd behaald. Eveneens bij de jeugd turnsters had Gwenn van Doorn zich geplaatst voor de brugfinale. Helaas lukte de oefening tijdens de wedstrijd niet zo goed als bij het inturnen. Desondanks kan Gwenn tevreden zijn, want een jaar lang hoort ze wel bij de beste acht turnsters van Nederland op brug. In de meerkamp finale kwam Gwen met enkele foutjes tot de 29e plaats.


Bij de Junioren turnde Pien Eising net als vorig jaar weer een ijzersterke balkfinale. Waar het tijdens de meerkamp op de zaterdag niet helemaal lukte, twee vallen van balk zorgden voor een 14e plaats, lukte het tijdens de toestelfinale prima. Stabiel en in hoog tempo werd de oefening voor het voetlicht gebracht. Zeer terecht werd de oefening beloond met een mooie bronzen medaille. Ook had Pien zich geplaatst voor de toestelfinale brug en vloer en leverde daar prima prestaties. Zevende plaats op brug en vierde plaats op vloer.

Tijdens de toestelfinales van de tweede divisie, op 29 mei in Waalwijk, turnde senior turnster Kirstin Bleumink. Kirstin zette twee mooie tsukahara’s neer en bereikte daarmee de achtste plaats.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant