Het Jeugdkoor van de Ulftse Nachtegalen is natuurlijk van de partij bij de zomerconcerten. Foto: Gerjan Kamphuis
Het Jeugdkoor van de Ulftse Nachtegalen is natuurlijk van de partij bij de zomerconcerten. Foto: Gerjan Kamphuis

Nachtegalen en Luscinia geven zomerconcerten

Algemeen

ULFT – De Ulftse Nachtegalen en Luscinia geven op zondag 26 juni weer twee zomerconcerten. Die spelen zich 's middags af op twee locaties: in de abdij van de Slangenburg in Doetinchem en in het koetshuis van het kasteel van de Slangenburg. Op beide locaties wordt een totaal verschillend programma gebracht. Tussendoor wandelen de koren en het publiek door het bos van de ene locatie naar de andere.

Het eerste concert, in de abdij, is overwegend klassiek, met geestelijke muziek. Het jeugdkoor en Luscinia, onder leiding van Ben Simmes, voeren de Messe Basse en Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré uit. Beide koren zingen er onder andere ook het Salve Regina en Jubilate Deo van Miklós Kocsár. Dit laatste werk is een zesstemmig dubbelkorig werk.
Verder brengt Luscinia het Ave Verum en het Ave Maria van Francis Poulenc ten gehore en het jeugdkoor voert de vijfstemmige Afrikaanse gospel Baba Yetu, een Onze Vader, in het Swahilisch uit. Tot slot zal ook het kinderkoor, met dirigent Lizette Tijdink, zich bij de koren voegen voor de afsluitende song of peace!

Bewerkingen
Totaal anders ziet het wereldlijke programma in het koetshuis eruit. Ben Simmes maakte een aantal vier- en vijfstemmige bewerkingen van Run to You van Pentatonix, Let me fish off Cape St. Mary's en Titanium van David Guetta, allemaal close harmony nummers, die gezongen worden door het Jeugdkoor. Luscinia bezingt de zomer met 'Ik hoor het gefluit van de vogels' van Aart de Kort, As Torrents in Summer van Edward Elgar en El grillo (de krekel) van Josquin des Prez. Beide koren sluiten af met een blokje Zweedse liederen. Het ontroerende Vem kan segla (Ik kan zeilen zonder wind, roeien zonder spanen! Maar afscheid nemen van een vriend kan ik niet zonder tranen!) wordt als laatste gezongen door alle koren.
Zondag 26 juni om 14.00 in de abdij van de Slangenburg, Abdijlaan 1 in Doetinchem en om 16.00 uur in het koetshuis van het kasteel. Entree 5 euro, geldig voor beide concerten. Tijdsduur concerten: twee keer drie kwartier. Kaartverkoop vanaf 13.00 uur in de abdij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant