De fluisterboot de Iesselganger, bij de DRU Cultuurfabriek. Foto: PR
De fluisterboot de Iesselganger, bij de DRU Cultuurfabriek. Foto: PR

Zomerarrangementen fluisterboot Oude IJssel

Algemeen

ULFT - Met de fluisterboot de Iesselganger is er op 11 en 28 augustus een mooi familie-uitje. De boot vaart over de Oude IJssel (vanaf de steiger in Terborg) door de schutsluis De Pol bij Gaanderen naar ijsboerderij 't Kempke. Hier kunnen de opvarenden deelnemen aan een rondleiding en genieten van de speeltuin met terras.

Op 20 en 27 augustus is er speciale vaart (steiger Terborg) naar Kasteel De Kemnade gelegen op de westelijke oever van de Oude IJssel bij de samenvloeiing met het Waalse water in Wijnbergen. Het kasteel bestaat uit een 16e eeuwse, zestienhoekige toren met een leien spits. Tegen deze zogeheten paviljoentoren staat een woning in 18e eeuwse stijl die in 1957 herbouwd is. Het fraaie kasteelterrein en de bijzondere middeleeuwse gewelven onder de toren en het huis zijn op deze vaartocht exclusief toegankelijk voor de passagier van de Iesselganger. Op het terrein wordt men rondgeleid door de kasteelheer.

Op 18 augustus is er een excursie (vanaf de steiger Terborg) naar de rioolwaterzuivering ofwel 'de energiefabriek'. Onder leiding van een gids van het Waterschap Rijn & IJssel. Tevens kunnen de deelnemers de nieuw aangelegde vispassage bekijken en de omringende natuur verkennen. De reguliere rondvaarten zijn tot 30 oktober elke zaterdag om 13.00 uur en zondag om 11.00 en 13.30 uur. In augustus ook op woensdag en vrijdag. Het vaartraject is dan tussen Ulft en Gaanderen. De reguliere rondvaarten zijn vanaf de steiger bij de DRU.

Voor meer info en boeking kan men terecht bij www.ijsselvaart.nl of via www.vvvoude-ijsselstreek.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant