De Bubbelbal is een van de vele speelmogelijkheden bij Kidsfabriek. Foto: PR
De Bubbelbal is een van de vele speelmogelijkheden bij Kidsfabriek. Foto: PR

Kidsfabriek speelfestival voor kinderen

Algemeen

ULFT - Op zaterdag 20 augustus wordt voor de vierde keer in de SSP-HAL op het DRU Industriepark in Ulft het Kinderfestival Kidsfabriek gehouden. De toegang is gratis.

Op deze dag van 10.00 tot 16.00 uur zijn kinderen van 4 tot 12 jaar in de gelegenheid om op een leuke, uitdagende maar vooral spannende manier in aanraking te komen met voor hen bekende of minder bekende activiteiten op het gebied van sport, spel, muziek, theater en wetenschap.
Veel verenigingen en organisaties uit onder andere gemeente Oude IJsselstreek verlenen belangeloos hun medewerking.
De grote 'BubbelBallen' zijn weer aanwezig evenals diverse springkussens. Er worden poppenkastvoorstellingen gegeven en er vinden allerlei activiteiten op het gebied van muziek, sport en spel plaats.
De mondhygiëniste is ook weer aanwezig met diverse tips op gebied van tandverzorging. Bibliotheek de Achterhoekse Poort verzorgt diverse activiteiten. Jeugdleden van de KPV Silvolde zijn met hun dieren aanwezig en het nodige over de dieren en de verzorging vertellen.
Theaterfabriek Gekkoo geeft previews van Rachid & Julia, de voorstelling die later in augustus in de SSP-HAL plaats vindt.
Er is uiteraard nog veel meer te doen. Natuurlijk zijn er ook de nodige horecavoorzieningen, waar ijsjes, knakworst en dergelijke gekocht kan worden.

Vorig jaar bleek het evenement een succes; er waren toen 1200 kinderen die deelnamen.
De toegang is gratis en alle kinderen, maar ook ouders en grootouders zijn van harte welkom.

Mochten er nog verenigingen of organisaties zijn die willen meewerken en zich willen presenteren aan de kinderen dan kunnen zij zich nog melden. Dit kan nog door een mail te sturen naar kidsfabriek@ssp-hal.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant