Berna Bonekamp. Foto: PR
Berna Bonekamp. Foto: PR

Antonia presenteert nieuwe wandelroutes door Terborg

Algemeen

TERBORG - Voor familieleden en vrijwilligers die er graag op uit gaan met bewoners van verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia in Terborg, is in samenwerking met Lang leve Kunst van de Gruitpoort in Doetinchem en de KBO Silvolde/Terborg een vijftal speciale routes uitgezet.

Het bijzondere aan de routes is dat er door middel van een boekje allerlei informatie wordt gegeven over bijzondere plekken langs de route. Dat kan gaan over de geschiedenis, architectuur of over beeldende kunst en vormgeving; er is namelijk veel meer te zien dan men zou verwachten. Omdat het routeboekje ook foto's van vroeger bevat, zijn er veel aanknopingspunten om in gesprek te zijn tijdens de wandelingen.
Amateur historicus Theo Willemsen en beeldend kunstenaar Berna Bonekamp zorgden voor de achtergrondinformatie van bijzondere plekken, waardoor er aantrekkelijke en afwisselende routes konden worden samengesteld.
Berna Bonekamp: "'Kunst' zien we overal om ons heen en is dus veel dichterbij dan we denken. Dit willen we zichtbaar maken en onder de aandacht brengen. Dat maakt dat er veel te ontdekken valt in je eigen directe omgeving."

De routes variƫren in lengte en zijn allemaal goed begaanbaar, ook met rolstoelen. Op donderdag 13 april worden de routes gepresenteerd. Voor belangstellenden wordt er die ochtend om 9.00 uur een introductie en toelichting verzorgd door Berna Bonekamp.
Aansluitend kunnen dan vanaf 10.00 uur de routes met bewoners worden gewandeld.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant