Dirk Wossink, Robbert en Elise Maatkamp (vlnr) op Sportpark Oberink. Foto Karin Hofs
Dirk Wossink, Robbert en Elise Maatkamp (vlnr) op Sportpark Oberink. Foto Karin Hofs

Internationale juniorenteams naar voetbaltoernooi

Algemeen

VARSSEVELD – Het Ten Brinke Group Tournament is een jaarlijks terugkerend internationaal voetbaltoernooi voor 'B-junioren', dit jaar voor de 21ste keer. Op 9, 10 en 11 juni strijden acht jeugdteams van nationale en internationale topclubs op Sportpark Oberink in Varsseveld om de eretitel. Ook tijdens deze editie neemt weer een Regioteam deel, waarvoor de beste voetbaljunioren uit de omgeving geselecteerd zijn. De familie Maatkamp is al jarenlang op alle fronten betrokken bij dit evenement.

Door Reinier Kroesen

In het Regioteam speelt onder meer de 17-jarige Robbert Maatkamp. "Ik voetbal bij SC Varsseveld. Het is al de derde keer dat ik meedoe, de afgelopen twee jaar werden we laatste, dus nu maar hopen dat we voor de zevende plek of hoger kunnen strijden. We krijgen als gastgezin al voor de zesde keer spelers in huis, dit jaar twee Brazilianen van Red Bull Brasil uit São Paulo. Ze komen de donderdag voor het toernooi aan op Schiphol en gaan de maandagochtend daarna al weer weg. Er is dus niet veel tijd om de jongens veel van de omgeving te laten zien."
Ook Robberts zus Elise is actief voor het toernooi. "Ik ben begeleider van Red Bull Brasil. Heb met hen (vooraf) contact over vluchtschema's, spelerslijsten, het programma en andere randzaken. Ga ook naar Schiphol om ze op te wachten, en breng ze naar de gastgezinnen. Tijdens het weekend moet ook van alles geregeld worden. Hoe komen de jongens en staf op de accommodatie, welke shirtjes dragen ze, hoe laat spelen ze? Bijna elk jaar hebben we dezelfde gastgezinnen, altijd weer een heel gezellige boel. De toeters en spandoeken komen dan weer tevoorschijn en de 'ouders' zijn reuze fanatiek." Merian, zus van Robbert en Elise zit aan de kassa. Vader Martin regelde via zijn werkgever (Van Dorp Installaties) de sponsoring van het team. Die wil overigens liever gezegd hebben dat zo'n toernooi niet zonder vrijwilligers kan bestaan.
Ook Robberts teamgenoot Dirk Wossink (17) is geselecteerd en biedt tevens met zijn ouders onderdak aan Braziliaanse voetballers. "Vooraf hebben we geen contact via de app. De (Portugese) taal is een barrière, maar met handen, voeten en Google Translate kom je een heel eind. De spelers zijn erg vriendelijk, zeer gedisciplineerd en dankbaar. Ons elftal wordt als één van de mindere geschat, uiteraard. Wij hebben dus geen druk en kunnen gewoon genieten, dat je tegen zulke teams mag voetballen. 's Avonds komen we vaak met alle gasten bij elkaar om te voetballen, bowlen, FIFA te spelen of gewoon te chillen.
In totaal nemen acht clubs deel. Behalve het Regioteam zijn dat de Nederlandse juniorenelftallen van De Graafschap, AZ en AJAX. Uit het buitenland komen Zenit St. Petersburg, twee Braziliaanse clubs en een combinatieteam uit Ghana en Denemarken: Right to Dream/FC Nordsjaelland. De organisatie is benieuwd of het Ajax zal lukken om AZ Alkmaar - de winnaar van de vorige twee edities - van een derde toernooiwinst af te houden. Of gaat één van de zes andere deelnemers er met de titel vandoor?


www.toernooivarsseveld.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant