Afbeelding

Vrouw aangehouden voor meerdere babbeltrucs

Algemeen

REGIO - De politie heeft op dinsdag 13 juni een 70-jarige inwoonster van Oldenzaal aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht meerdere babbeltrucs te hebben gepleegd bij oudere mensen, waarna met ontvreemde pinpassen geld is opgenomen. Eerder werd in dit onderzoek al een 38-jarige man uit dezelfde plaats aangehouden.

De recherche kwam de 38-jarige man op het spoor nadat er beelden waren getoond in het opsporingsprogramma 'Onder de Loep'. Hierop was te zien dat een man geld opnam met een pinpas die bij een babbeltruc in Dalfsen was ontvreemd. De getoonde beelden leverde een herkenning op. Bij nader onderzoek kwam ook de 70-jarige vrouw in beeld als vermoedelijke mededader.

De recherche ontdekte tijdens het onderzoek dat de werkwijze bij de babbeltruc in Dalfsen sterk overeen kwam met andere babbeltrucs. Dit gold ook voor het signalement van de daders. Bij meerdere babbeltrucs was er steeds sprake van een man en een vrouw die met een smoes de woning binnen kwamen. Zij lieten de bewoners een klein bedrag pinnen, keken de pincode af en ontvreemden vervolgens de pinpas. Daarna werd hiermee een aanzienlijk bedrag gepind.

Op dit moment worden de man en vrouw verdacht van in ieder geval negen babbeltrucs die zijn gepleegd in: Lichtenvoorde (twee keer), Terborg, Lochem, Doetinchem, Twello, Hoogeveen, Meppel en Dalfsen. Dit gebeurde in de periode van augustus 2016 tot januari 2017.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant