Coördinator Gerard Wesseling reikt het certificaat uit aan de 85-plussers mevrouw Gesink en de haar Davids. Foto: PR
Coördinator Gerard Wesseling reikt het certificaat uit aan de 85-plussers mevrouw Gesink en de haar Davids. Foto: PR

Nooit te oud om te leren

Algemeen

Senioren Bond Oude IJsselstreek sluit cursusseizoen af

OUDE IJSSELSTREEK - Steeds meer informatie ontvangt men niet meer per post in de brievenbus, maar komt via de computer binnen. Veel zaken moeten per computer geregeld worden. Voor veel ouderen een moeilijke aangelegenheid. Daarom houdt de Senioren Bond Oude IJsselstreek cursussen waarin de deelnemers zich het omgaan met de computer eigen maken.

De Senioren Bond Oude IJsselstreek (SBOIJ) wil senioren graag helpen wegwijs te worden op de computer. Daarom organiseert zij diverse cursussen waarin men zich vertrouwd kan maken met de computer en men leert hoe deze voor allerlei zaken te gebruiken. Eind mei is het cursus seizoen 2016/2017 afgesloten. In dit seizoen zijn drie computercursussen voor beginners en twee voor gevorderden gegeven. Daarnaast zijn twee cursussen Tablet en een cursus iPad gegeven. De deelnemers aan de computercursus ontvingen aan het eind van de cursus een certificaat, ten bewijze van het succes vol volgen van de cursus. Ze zijn zeer tevreden over de cursussen en de wijze van het lesgeven. Het is groepsonderwijs, maar de individuele aandacht en ondersteuning van de cursisten voert de boventoon.

De belangstelling voor dit computeronderwijs is groot. De eerste boekingen voor het volgende seizoen zijn al binnen. Eind augustus, begin september wordt het programma voor het komende seizoen bekendgemaakt. Opgave voor de cursussen is steeds mogelijk. Ook is het mogelijk bepaalde wensen kenbaar te maken. De organisatie bekijkt dan wat zij hiervan kan invullen.

Nadere informatie over de cursussen of opgave voor de cursussen bij de coördinator Gerard Wesseling via gjwesseling@kpnplanet.nl of tel. 0315-243292 (graag na 18.00 uur).

Succesvol
"De laatste cursus was een bijzondere cursus, want dit heb ik nog nooit meegemaakt", aldus docente Riet van der Meulen. Twee cursisten die behoorden tot de categorie 85-plus. Zij hebben de cursus succesvol gevolgd. Een van die twee had zelfs zijn iPhone naast de laptop liggen, want ja de 'handel' moest doorgaan en is tijdens de les ook inderdaad gebeld en zijn er zaken gedaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant