Op verschillende plekken op het landgoed Idink-Nibbelink zijn voorstellingen. Foto: PR
Op verschillende plekken op het landgoed Idink-Nibbelink zijn voorstellingen. Foto: PR

'n Drom met poëtische, theatrale en muzikale verrassingen

SILVOLDE - 'n Drom betekent wandelend met de Stichting Eeuwig Erbarmen over het landgoed Idink-Nibbelink met onderweg verrassende poëtische, theatrale en muzikale ontmoetingen.

Op 1 juli is de achttiende editie van 'n Drom met optredens van IJsselstrand, Hermi Hartjes en Wouter ten Pas, Adriaan Deurloo, Danielle Liebeskind, Firma Weijland, Sirenenlaan, Jos en Zwaan, Martin Pragt, Mummy's a Tree, Achterdochtig en Sirenenlaan. De start is om 12.00 uur (kassa open vanaf 11.30 uur) bij Koffieboerderij Groot-Nibbelink, Nibbelinklaan 12 in Sinderen. De entreeprijzen zijn (vanaf 18 jaar) 7,50 euro; vanaf 12 jaar 3 euro, tot 12 jaar gratis.

Voor de muziekliefhebbers is de start met de Zutphense muzikanten IJsselstrand. Die verrassing is dus bij deze eraf. Niek Hietbrink, Meike Wesselink en Paul van Doren spelen liedjes van alle vijf stadsdichters van Zutphen: Ton Luijten, Hanz Mirck, Eke Mannink, Tim Pardijs en Anna Wiersma op muziek gezet door Paul. Daarna brengt op een bepaald moment Danielle Liebeskind klankpoëzie ten gehore. Ze treedt in de voetsporen van Kurt Schwitters Ursonate.

Firma Weijland sluit onderweg haar tweejarig Dichters des Achterhoeksschap af. Met delen uit de Karavaan van de walsen, en presenteert haar nieuwe bundel gedichten Nieuwkijken en de novelle Walsen. Ook passeert enig moment de band van Martin Luiten: Mummy 's A Tree. Verder gedichten van Adriaan Deurloo, Hermi Hartjes en Wouter ten Pas al achttien jaar lang het kompas waarop de wandeling vaart. Bijna elk jaar brachten ze iets nieuws. Dit jaar Vort met de freule van Dorth. Martin Pragt is op 'nDrom 18 met een levensvertelling. Getiteld De onzichtbare man: er moet een belangrijk document worden gebracht naar een man, maar deze is onzichtbaar. De tekst is van Martin Pragt en de muziek van Waldo van Pluur.

In de Sirenenlaan gefluisterde haiku's die Hans Mellendijk schreef voor de installatie Lovers' lane, die hij samen met fotografe Marijke Schellekens creëerde en die momenteel op Landgoed Hackfort te Vorden mooi staat te zijn. Jos en Zwaan verrassen met interactief toneel. En een muzikale afsluiting zo omstreeks vier uur in de middag voor de daeledeur van Koffieboerderij Groot Nibbelink met het Arnhemse Achterdochtig. Onaangepast, onafhankelijk en ongewassen. Alternatief Nederlandstalige muziek, met een vleug Jawbreaker, Portishead en P.J. Harveij.

Meer berichten