Landschap, door Nico Wissing. Foto: PR
Landschap, door Nico Wissing. Foto: PR

Expositie Nico Wissing toont tuinen met natuurbeleving

Algemeen

ULFT - De Expositiewerkgroep van Kunstenaarscollectief BREEKijzer presenteert in de Giethal van ICER innovatiecentrum op het DRU-Industriepark te Ulft 'Arcadië in de Achterhoek', een expositie van Nico Wissing.

Op 15 juli is in de Giethal op het DRU Industriepark in Ulft een unieke tentoonstelling geopend van groen visionair Nico Wissing. Bezoekers maken kennis met een bijzondere selectie van projecten die hij de afgelopen jaren in binnen- en buitenland heeft gerealiseerd. Hoewel deze elk hun eigen karakter hebben, en zeer uiteenlopende vormen en composities van planten en landschapselementen vertonen, loopt er een rode draad door de verschillende ontwerpen.

Allereerst gaat het Nico er niet alleen om een zuiver esthetische tuin te ontwerpen. Een tuin moet geen landschapsschilderij zijn dat je als bezoeker enkel kunt aanschouwen. In Wissings tuinen staat de natuurbeleving centraal. Primair moet de bezoeker zich één voelen met de levende tuin. Een tuin is immers een plek waar je in harmonie met de omringende natuur tot rust kunt komen. Een tweede gidsprincipe voor Wissing is groen. Daarbij gaat het hem niet om een louter decoratieve functie van planten maar juist om hun duurzame eigenschappen. Zo probeert hij de mal te breken waarin de hedendaagse tuincultuur is gegoten. In de verschillende tuinontwerpen komen natuurschoon en duurzaamheid samen. Wissing verwerkt waar het kan duurzaam materiaal in zijn tuinontwerpen. Deze combineert hij met uitzonderlijke en soms ongewone landschapselementen. Van begroeide daken en gecreëerde zandwegen tot weidevelden met plukken paardenbloemen, distels en madeliefjes. De tentoonstelling 'Arcadië in de Achterhoek' geeft een nieuwe kijk op tuin en landschapsvormgeving.

De productie van de tentoonstelling is in handen van tekstschrijver Norbert Peeters. De teksten zijn flarden uit het boek dat Nico Wissing aan het voorbereiden is. Marcel Somsen van de firma Sterk zorgt voor de opmaak van de expositie. Hans Sennema is coördinator voor de expositie in de Icer Giethal. Foto's van de voorbereiding zijn gemaakt door: Dennis Schuurman van de Firma Green Megchelen. Lars Grims is de contact persoon van Nico Wissing | Studio Nico Wissing.

De expositie is ingericht in de 'Giethal' van ICER Innovatiecentrum, Hutteweg 32, Ulft en kan bezocht worden op de reguliere openingstijden, van woensdag 15 juli tot en met zondag 10 september van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis, mits alleen de tentoonstelling van BREEKijzer wordt bezocht. Bezoekers moeten dat wel even bij de balie melden.

Informatie over de expositiegroep van KC-BREEKijzer kan men krijgen van Hans Sennema, tel: 06 10 10 31 03 of via e-mail: info@sennemakunst.nl

 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant