Donnerwetter op avontuur met Metropole Orkest?

Algemeen

DINXPERLO - De Gelderse band Donnerwetter is in de running voor een opname met het gerenommeerde Metropole Orkest. 650 acts hebben zich voor deze unieke kans aangemeld. Voor 1 augustus kan er opnieuw gestemd worden, Donnerwetter hoopt op grote steun van Achterhoekse fans.

Van de 650 acts die waren aangemeld, is Donnerwetter geëindigd in de top 50 op nummer 27. Voor 1 augustus moet er opnieuw worden gestemd, de bandleden van Donnerwetter zouden het een eer vinden om, voor zover bekend bij Donnerwetter, als eerste Gelderse band op te gaan nemen met dit internationaal gerenommeerde orkest.

Stemmen gaat via www.mo.nl/met en kan met meerdere e-mailadressen. Donnerwetter hoopt dat Achterhoekse fans hun vrienden, vijanden, collega's (groot bereik op de werkvloer) aan zullen spreken om te stemmen. De formatie heeft nieuw materiaal op de plank liggen en zal alles op alles zetten om er een extatisch resultaat uit te persen.

Het Metropole Orkest is een Nederlands orkest, en het grootste professionele pop- en jazzorkest ter wereld. Het werd in 1945 opgericht door Dolf van der Linden en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een veelzijdig orkest. Het speelt geen klassieke muziek, maar wel jazz, pop, chansons, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Zowel van nu als van langer geleden. Ze deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Brian Eno, Pat Metheny, Stan Getz, Bono, Snarky Puppy en Steve Vai. Ook begeleidt het hedendaagse talenten als Within Temptation, The Opposites, Alain Clark, Kovacs of Gregory Porter.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant