Henk Rootmensen en Jo Hiddink van het organiserend comité. Foto: Reinier Kroesen
Henk Rootmensen en Jo Hiddink van het organiserend comité. Foto: Reinier Kroesen

Start kaartverkoop regionale Dag van Ouderen Radstake

Algemeen

HEELWEG – De regionale Dag van de Ouderen zit er weer aan te komen. De jaarlijkse bijeenkomst voor alle ouderen uit de gemeente Oude IJsselstreek wordt gehouden op zaterdag 23 september in De Radstake. In de ochtenduren wordt een lezing gegeven over verkeersveiligheid, regelgeving en mobiliteit, toegespitst op de aanwezige doelgroep. Na de informatiemarkt en lunch voert toneelvereniging 't Buurtschap uit Sinderen een blijspel op. In verband met de planning wordt belangstellenden gevraagd vooraf al een entreebewijs te kopen, de voorverkoop start aankomende week.

Door Reinier Kroesen

Op 1 oktober is het de internationale Dag van de Ouderen. Zoals gebruikelijk is in het zalencentrum aan de Twente-Route een week voorafgaand daaraan een zowel informerende als informele dag opgezet. De organisatie is in handen van het Seniorenconvent Oude IJsselstreek. Dat convent is een samenwerkingsverband van plaatselijke ouderenorganisaties die de belangen behartigen van die groep inwoners uit de gemeente. Henk Rootmensen, voorzitter van dat comité: "We krijgen al een aantal jaren geen subsidie meer. Daarom moet het uitje bekostigd worden door alleen de entreegelden en bijdragen van de ruim twintig bedrijven en instellingen, waar we overigens zeer blij mee zijn. Met moeite hebben we de begroting weer rond gekregen. De prijs voor de toegangskaarten hebben we dit jaar daarom noodgedwongen iets moeten verhogen, omdat het steeds lastiger wordt sponsoren te vinden. Gelukkig heeft de gemeente zich weer garant gesteld voor aanvulling van een eventueel negatief eindsaldo."
Vanaf 09.45 uur wordt men ontvangen met koffie, een half uur later doen zowel Rootmensen als een afgevaardigde van het college van B & W het openingswoord. Vervolgens informeert Jan ten Brinke van Verkeersschool Wisselink uit Varsseveld de bezoekers over het veilig gebruik van verkeersregels. Ook komen de omstandigheden aan bod waaronder men op grond van lichamelijke en of geestelijke aandoeningen wettelijk niet meer mag of kan deelnemen aan het verkeer. Ook de rijbewijskeuring en rij-opfriscursussen komen ter sprake. Iedereen wil graag zo lang mogelijk mobiel blijven, maar dan wel op een veilige manier. Door middel van fotomateriaal worden gevaarlijke verkeerssituaties uit de hele gemeente besproken. In de middag zorgt de toneelvereniging uit Sinderen voor ontspanning en kunnen de aanwezigen onderling met een borrel bijpraten. Dan wordt het blijspel 'Familie Bruinsma, leve de koning!' opgevoerd. Tegen 16.30 uur wordt de dag afgesloten.
Locaties en data voorverkoop toegangsbewijzen: 31 augustus en 7 september, van 11.00 tot 12.00 uur bij zowel De Buurman, Silvolde als De Rietborgh, Terborg. Op beide dagen zijn ze ook verkrijgbaar bij De Kwaksmölle in Varsseveld, maar dan van 10.00 tot 12.00 uur. Kaarten (15 euro, inclusief lunch) zijn tevens te koop via Theo Bluemer (0315-686380) of Jo Hiddink (0315-248820). Op 7 september (11.00 tot 12.00 uur) kan men terecht bij mevrouw Cornelissen, Brederostraat 14 in Gendringen.


Deelnemers
Centrumfeest gezocht

ULFT - Op zondag 10 september is het jaarlijkse Centrumfeest in Ulft.

Vorig jaar is er voor gekozen om meer straattheater en muziek toe te voegen naast de gezellige kraampjes en de geopende winkels. Die insteek zal worden voortgezet. De verenigingen in de gemeente krijgen de ruimte en mogelijkheid zichzelf te presenteren. Ook zullen er dit jaar weer meerdere Living Statues te bewonderen zijn. Er worden er enkele duizenden bezoekers verwacht. Ondernemers maar ook hobbyisten en verenigingen kunnen zich nu melden om deel te nemen aan het Centrumfeest. Dat kan via info@ulftcompleet.nl; wie mailt krijgt vrijblijvend meer informatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post