De Berkelkapel. Foto: PR
De Berkelkapel. Foto: PR

Iesellander Muzikanten en Berkelkapel op Engbergen

VOORST - De Iesellander Muzikanten en de Berkelkapel treden op in het Openluchttheater Engbergen.

Meteen na de vakantie, werd er door Iesellander Muzikanten al weer gewerkt aan de voorbereiding van het najaarsconcert. Het concert vindt plaats op 10 september in het Openluchttheater Engbergen in Voorst (bij Gendringen).

Door Iesellander Muzikanten worden er regelmatig concerten georganiseerd voor de donateurs en andere liefhebbers van blaasmuziek. Nu staat er een concert op de planning waarbij samenwerking is gezocht met de Berkelkapel uit Haarlo, gelegen aan de rivier de Berkel. Deze kapel werd in 1976 opgericht en na ruim veertig jaar is het orkest nog steeds springlevend, telt op dit moment twintig enthousiaste leden en treedt regelmatig op in Nederland en Duitsland.
Het repertoire van Iesellander Muzikanten en de Berkelkapel bestaat voornamelijk uit Egerländer blaasmuziek, gebaseerd op oorspronkelijke Boheemse volksmuziek. Het werd vooral bekend door de legendarische Ernst Mosch und Seine Egerländer Musikanten.
De Iesellander muzikanten spelen onder leiding van Jan Venhorst en de Berkelkapel onder leiding van 'kapelmeister' Geert Sprick, een goede bekende in de blaasmuziekwereld en die bij RTV-Oost het radioprogramma 'Even Uitblazen' presenteert.
Het theater is in de afgelopen jaren geweldig opgeknapt en is een mooie locatie om een concert voor Egerländer muziek te houden. Zelfs bij wat mindere weersomstandigheden is er door de geweldige 'chute' goed vertoeven
De entree bedraagt 6 euro.
Donateurs van Iesellander Muzikanten hebben op vertoon van hun donateurskaart vrije toegang. Wie nog geen donateur is, kan desgewenst aangeven het te willen worden en de organisatie zal hen direct als zodanig begroeten. De kosten hiervan bedragen 10 euro per jaar.
Aanvang van het concert is om 14.30 uur.

reageer als eerste
Meer berichten