Projectleider Margot Verhagen van Swim to Fight Cancer 0314. Foto: Josée Gruwel
Projectleider Margot Verhagen van Swim to Fight Cancer 0314. Foto: Josée Gruwel

Zwemmers stappen in kano vanwege bacterie

DOETINCHEM - Er wordt zaterdag niet gezwommen in de Oude IJssel bij Doetinchem. Een bacterie in het water gooit roet in het eten voor de deelnemers aan de zwemtocht in het kader van Swim to Fight Cancer.

Ter voorbereiding op het zwemevenement van zaterdag, heeft Waterschap Rijn & IJssel afgelopen week meerdere metingen uitgevoerd. Bij de laatste meting blijkt dat zwemmen in de Oude IJssel, mede door de hevige regenval, op dit moment een onverantwoord hoog risico voor de gezondheid met zich meebrengt. Op basis hiervan heeft het bestuur besloten dat er zaterdag 9 september niet in de Oude IJssel gezwommen mag worden.
Gezien alle enthousiaste reacties van betrokken deelnemers, vrijwilligers en donateurs, én het mooie doel waar zij samen voor inzetten, wil de organisatie het evenement niet zomaar annuleren. Daarom is er een alternatief bedacht: voor alle honderd zwemmers zijn kano's geregeld en zij gaan in een lange slinger de IJssel op. Door op deze manier toch het water in te gaan, maken zij nog steeds met elkaar een vuist tegen kanker.

Programma
Het programma van zaterdag aanstaande op De Bleek blijft ongewijzigd. De Kids Kano start om 10.00 uur, de overige deelnemers stappen vanaf 12.00 uur in hun kano. De indelingen zijn gemaakt en komen vandaag nog op de website van het evenement.


doetinchem.swimtofightcancer.nl

Reageer als eerste
Meer berichten