Badminton uitproberen in tien lessen, kan onder meer bij BCV. Foto: PR
Badminton uitproberen in tien lessen, kan onder meer bij BCV. Foto: PR

Kennismaken met badminton bij BCV

VARSSEVELD/REGIO - Badmintonvereniging BCV uit Varsseveld biedt vanaf oktober tien proeflessen aan. Tijdens deze proeflessen kan kennis worden gemaakt met de sport. De kosten zijn 25 euro. Deze proeflessen gelden voor zowel kinderen als volwassenen.

De eerste les is op woensdag 4 oktober. Kinderen van zes tot elf jaar zijn welkom vanaf 16.30 tot 17.30 uur. Daarna spelen de kinderen van elf tot vijftien jaar, tot 18.30 uur. Jongeren tot achttien jaar kunnen meetrainen tot 19.45 uur. Volwassenen zijn vanaf 19.30 uur welkom, tot een uur of 22.00 uur. Alle trainingen vinden plaats in de Van Pallandthal in Varsseveld. Daarnaast is BCV bezig om een ochtendgroep te starten, op een woensdag of vrijdag. Dit is afhankelijk van het aantal geïnteresseerden. Aanmelden door te mailen naar ronaldtolkamp@upcmail.nl.
BCV ondersteunt ook de initiatieven De Verenigers en Helpgewoon Buurtsport. Zij zetten zich in gemeente Oude IJsselstreek in om kinderen meer aan het sporten en bewegen te krijgen.
De proeflessen maken deel uit van de gezamenlijke ledenwerfactie 'Probeer badminton nu', van twintig badmintonverenigingen in de Achterhoek en de Liemers. Op www.probeerbadminton.nu is te zien welke verenigingen aan deze actie deelnemen. Inschrijven kan tot uiterlijk 30 september.

Jubileum
BCV bestond afgelopen maart veertig jaar. En dat werd gevierd met een leuke, sportieve clinic in de sporthal en met een heerlijke barbecue bij 't Hofshuus. Daar werd Elly Huitink, één van de oprichters van de club en ook al veertig jaar lid, benoemd tot het allereerste erelid van de vereniging.

Meer informatie over BCV is te vinden op www.badmintonvarsseveld.nl en op www.facebook.com/BadmintonClubVarsseveld. Andere badmintonverenigingen in de regio die aan de ProbeerBadminton-actie meedoen zijn clubs in Silvolde (Spees Sjuttel), Ulft (Ulftse Badminton Club), Gaanderen (Phoona) en Doetinchem (Phido).

reageer als eerste
Meer berichten