Theaterfabriek Gekkoo heeft bij Lokaal5 in Silvolde nieuw onderdak gevonden. Foto: PR
Theaterfabriek Gekkoo heeft bij Lokaal5 in Silvolde nieuw onderdak gevonden. Foto: PR

Theaterfabriek Gekkoo verhuist

REGIO - "Gekkoo vliegt uit. We verlaten de DRU Cultuurfabriek om een nieuwe stap te maken en onze vleugels uit te slaan. We zochten al een tijdje en vorige week kwam alles in een stroomversnelling", aldus Gekkoo-directeur Pieter van Dijk. "Lokaal5 in Silvolde is een prima plek. Licht, ruim, schoon, midden in Silvolde, we kunnen er groeien en er hangt een goede rustige sfeer. Allemaal redenen om deze stap nu te zetten."

Door Walter Hobelman

Theaterfabriek Gekkoo heeft een gezonde groei doorgemaakt de afgelopen jaren. "Momenteel hebben we ruim honderd leerlingen en daarmee zaten we binnen de DRU Cultuurfabriek aan het plafond", vertelt Van Dijk. "We waren op zoek naar een locatie waar we onze vleugels kunnen uitslaan en niet binnen de lijntjes hoeven te kleuren. Wij zijn van buiten de lijntjes", vertelt Van Dijk lachend. "Door de groei en onze werkwijze hebben we behoefte aan flexibele oefenruimtes."

Daarnaast vindt Theaterfabriek Gekkoo binnen Lokaal5 meer aansluiting bij andere, op kinderen en jongeren gerichte initiatieven. "Bij Gekkoo stellen we kinderen en jongeren centraal en bieden hen een veilige omgeving met respect en aandacht zodat ze groeien en ontwikkelen. Stevige creatieve jonge mensen, die zichzelf kennen en in contact met anderen de wereld tegemoet treden: daar worden we blij van. We hebben nog maar kort kennisgemaakt met de andere gebruikers van Lokaal5 maar we voelen nu al dat we elkaar goed aanvullen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst", aldus Van Dijk.
Op 1 oktober is Theaterfabriek Gekkoo voor het laatst te vinden in de lounge zaal van de DRU cultuurfabriek. Daar vindt dan de officiële aftrap plaats van het nieuwe Gekkoo-seizoen. "We hebben goede en mooie jaren in de DRU gehad", aldus Van Dijk. "En de onderlinge verstandhouding is nog steeds prima. Maar ons ambitieniveau en de manier waarop wij onze lessen willen vormgeven vraagt om een nieuwe plek. Binnen Lokaal5 is die te vinden en het bijkomende voordeel is, dat we nu wat centraler gehuisvest zijn voor onze leerlingen. Hier kunnen doelen gerealiseerd worden die we al langer op onze wenslijst hebben staan. Lokaal5 is een plek die ons veel kan brengen en waar we nieuwe plannen vorm kunnen geven."
Alle informatie over Theaterfabriek Gekkoo en het nieuwe seizoen is te vinden op de website van Gekkoo.


www.gekkoo.nl

reageer als eerste
Meer berichten