Achterkleinzoon Mads en Otwin van Dijk geflankeerd door het bruidspaar.  Foto: Reinier Kroesen
Achterkleinzoon Mads en Otwin van Dijk geflankeerd door het bruidspaar. Foto: Reinier Kroesen

Theo en Willemien Braam zestig jaar getrouwd

Algemeen

Veldstraat-bewoners ontvangen felicitaties Otwin van Dijk

Door Reinier Kroesen

GENDRINGEN – Theo (89) en Willemien Braam-Wieskamp (85) vierden afgelopen week hun robijnen huwelijk. Op 28 september was het zestig jaar geleden dat ze voor de wet trouwden. In november wordt het groots gevierd, rond de dagen dat hun kerkelijk huwelijk destijds werd ingezegend. Burgemeester Otwin van Dijk en zijn vrouw Karin kwamen hen feliciteren in hun huis aan de Veldweg, waar ze gedurende hun hele gehuwde leven al wonen. Het stel kreeg vijf kinderen en verkeert nog altijd in goede gezondheid.

Om goed half drie zat het bruidspaar gesteven en gestreken te wachten op de aangekondigde komst van de burgemeester. Per post was inmiddels al een provinciale felicitatie gearriveerd van Clemens Cornielje, de Gelderse Commissaris van de Koning. Zelfs koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten bij monde van hun persoonlijk secretaris de heer Verwaal schriftelijk hun gelukwensen over.
Theo: "Ik ben hier aan de Veldweg opgegroeid, heb in dit huis altijd gewoond. Ben zelfs in deze kamer waar we nu zitten geboren, samen met mijn tweelingbroer die nu in Canada woont. Hij belde gisteravond nog om te feliciteren! We zijn ingetrouwd in mijn ouderlijk huis. Na mijn verblijf als militair in Indië ging ik eind veertiger jaren aan de slag als typograaf bij drukkerij De IJsselstroom in Ulft. Daar werkte ik veertig jaar, tot aan mijn VUT."
Het echtpaar mag zich verheugen in een nog betrekkelijk goede gezondheid, al is Willemien wat slechter ter been. "We hebben de slaap- en badkamer beneden, we willen hier niet meer weg…alleen tussen zes 'plenkskes'!" Beiden ogen nog zeer kwiek en actief, zeker gezien hun respectabele leeftijden. Ze staan nog volop in het leven, volgen verschillende kranten en de journaals. Ze lezen en tuinieren graag, de opbrengst van de moestuin gaat naar de kinderen of de diepvries in. Willemien bakt in het weekend nog altijd een cake of taart. Tot hun grote verdriet overleed een van hun dochtertjes op jonge leeftijd door een noodlottig verkeersongeval. Ze prijzen zich nu echter gelukkig met hun grote familie, inmiddels uitgebreid met negen kleinkinderen en zelfs twee achterkleinkinderen, Kaatje en Mads. Iedereen loopt altijd in en uit, ook al omdat alle kinderen in de directe omgeving wonen.
Willemien Braam: "We trouwden in 1957 tegelijkertijd met mijn broer Jan, die weer verkering had gekregen met de zus van Theo. Dat dubbele bruiloftsfeest vierden we toen bij Van Hal, ik kom namelijk uit Voorst. Jan is inmiddels overleden, dat is wel jammer. Theo en ik kenden elkaar al van de kermis in Silvolde, maar het raakte pas aan tijdens een carnavalsfeest bij Van Hal. Toen hadden we een paar borreltjes op en durfden we wat meer! Vandaag vieren we het wettelijk huwelijk hier thuis. Op 25 november hebben we het grote feest. We houden dan een receptie voor genodigden en een diner voor naaste familie, opnieuw in Voorst. Dat is twee dagen na onze officiële trouwdag, we hebben het om praktische redenen naar het weekend verplaatst."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant