Presentatie van het boek over Nepal en Tibet van Marieke van den Brink. Foto PR
Presentatie van het boek over Nepal en Tibet van Marieke van den Brink. Foto PR

Boek 'Nepal & Tibet, goden en devotie'

Algemeen

Hoe goden en devotie in het dagelijks leven van de bevolking van Nepal en Tibet is verweven

SILVOLDE/ULFT - Na drieënhalf jaar schrijven verschijnt op 20 oktober het boek 'Nepal & Tibet, goden en devotie' van Marieke van den Brink. De hoofdstukken in het boek zijn opgehangen aan het thema goden en devotie. Daardoor is dit geen gewoon reisboek geworden, maar een dat weergeeft hoe het eren van goden in het dagelijks leven is verweven. "Dit heeft tijdens mijn reizen naar Nepal en Tibet diepe indruk op mij gemaakt", aldus de Silvoldse.

In het boek schrijft Marieke van den Brink over haar reis langs dorpen, steden en kloosters. Van Kathmandu en zijn vallei tot aan Rongphu, het hoogstgelegen klooster ter wereld, in Tibet. Reisverhalen met aandacht voor geschiedenis, maatschappelijke onderwerpen en bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking. Het boek 'Nepal & Tibet, goden en devotie (ISBN 978-94-6345-174-1) is vanaf 20 oktober online te koop via: www.mariekevandenbrink.nl/boek.

Vormgeving
De 212 rijk geïllustreerde pagina`s heeft zij zelf vormgegeven en alle foto`s in het boek zijn door haarzelf gemaakt tijdens de reizen. Vroeger als kind schreef Marieke al verhalen maar na een schrijfcursus kreeg zij haar belevenissen pas echt goed op papier. De lessen grafische vormgeving bij de Gruitpoort in Doetinchem hebben er voor gezorgd dat het boek precies is geworden hoe zij het voor ogen had toen zij aan het hele proces begon.

Marieke steunt met een deel van de opbrengst van het boek Stichting Veldwerk in het Dhading district in Nepal. Met het geld realiseren zij betere leefomstandigheden voor de kansarme vrouwen uit deze dorpen. Dit heeft Marieke zelf ervaren tijdens haar vrijwilligerswerk in Nalang een klein bergdorpje in het Dhading district.

Marieke hoopt dat haar boek de lezer inspireert om een of beide landen te bezoeken. Nepal kan het toerisme goed gebruiken na de aardbeving van april 2015 en Tibet verandert met de dag door de grote invloed van de Chinezen. Maar ook in deze situaties heeft de bevolking uit beide landen veel steun aan hun geloof en goden. 'Ze hebben mij geïnspireerd door hun vriendelijke manier van leven en hoe ze tegen het leven aankijken. Wat gebeurt, dat gebeurt, maar hoe je er mee omgaat, maakt het verschil.' Dus het advies van Marieke is: 'Ga naar beide landen en laat je inspireren door alle bijzondere plekken uit het boek maar vooral ook door de prachtige mensen.'
Op zondag 22 oktober tussen 11.30 en 12.30 uur presenteert Marieke haar boek Nepal & Tibet, goden en devotie tijdens Hapje Cultuur in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Zij vertelt dan over hoe haar twee reizen, in 2011 en 2013, naar beide landen haar hebben geïnspireerd voor het schrijven van dit boek. Na de lezing kan men het boek Nepal & Tibet, goden en devotie in kijken. Tevens is er een mogelijkheid om het boek te kopen.

Expositie
Van 15 oktober tot 17 november is haar foto expositie over Nepal & Tibet te zien in de foyer van de DRU Cultuurfabriek.

Het boek 'Nepal & Tibet, goden en devotie (ISBN 978-94-6345-174-1) is vanaf 20 oktober online te koop via: www.mariekevandenbrink.nl/boek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant