Afbeelding
advertorial

Gebrek aan economische vitaliteit/woningaanbod ten gevolge van krimpbeleid

Algemeen

OUDE IJSSELSTREEK - Als een van de industriële kringen in de gemeente Oude IJsselstreek maken wij ons ernstige zorgen over de gevolgen van het krimpbeleid op de economische vitaliteit van onze bedrijven maar ook van onze gemeente. Mede ingegeven door het aantrekken van de economie maar waarschijnlijk ook door de steeds beperktere beschikbaarheid van woningbouwcontingenten worden de gevolgen van het breed ingezette krimpbeleid nu direct voelbaar voor wat betreft het woningaanbod in onze gemeente.

Met name in Varsseveld is de nood op dit moment groot, hier zijn de gevolgen van het ingezette beleid direct voelbaar en leiden deze tot acute problemen. In de twee andere grotere kernen
Ulft/Gendringen en Silvolde/Terborg is de situatie op dit moment nog minder kritisch maar het heeft er alle schijn van dat de situatie ook hier in rap tempo zal verslechteren. In Terborg/Silvolde doet zich daarnaast de situatie voor dat er in voorkomende gevallen (geen geschikte woningen beschikbaar) uit wordt geweken naar Gaanderen. Een situatie die in ieder geval voor de leefbaarheid en vitaliteit van Terborg en Silvolde niet wenselijk is!

Het behoeft naar onze mening geen betoog dat voor een vitale en leefbare gemeente vitale bedrijvigheid van essentieel belang is. Om de op dit moment nog steeds vitale bedrijvigheid in onze gemeente vitaal te houden in de toekomst, kunnen we niet anders dan de wijze waarop we op dit moment omgaan met de krimp ter discussie te stellen en zullen we daar waar mogelijk moeten nuanceren, het krimpbeleid ter discussie moeten durven te stellen, flexibiliteit moeten betrachten en moeten zoeken naar oplossingen.

Industrie Belang Oude IJssel, kortweg IBOIJ, houdt zich bezig met het behartigen van de industriële belangen van haar leden en diens medewerkers in onze gemeente.

Wilt u meer over ons weten kijk dan op www.iboij.nl of stel uw vraag via info@iboij.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant