De Nederland kampioenen bloemschikken voor studenten. Foto: PR
De Nederland kampioenen bloemschikken voor studenten. Foto: PR

Studenten AOC Oost winnaar van het NK Bloemschikken

Algemeen

DOETINCHEM - Op 6 oktober hebben twee teams van de onderwijsinstelling AOC Oost locatie Doetinchem deelgenomen aan de studentenwedstrijd van het NK bloemschikken 2017, georganiseerd door Groei & Bloei. AOC Oost deed mee aan de MBO+ klasse. Chayenne Kuster, Janneke Rorijs en Ilse Huijsman zijn de winnaars geworden van het NK Bloemschikken 2017.

Het kampioenschap werd voor de 54ste keer georganiseerd door Groei & Bloei. Dit keer werd het bloemschikevenement in Nieuwegein gehouden.

De studenten maakten per team een werkstuk binnen het thema 'Pi-kant'. Ter plekke kregen ze een verrassingsopdracht. De organisatie zorgde voor de materialen die van tevoren niet bekend waren bij de studenten. Een vakjury heeft de bloemwerken beoordeeld op originaliteit, techniek en creativiteit.

De winnende studenten kregen alleen maar positieve feedback op hun werk. Ze hadden het arrangement goed vormgegeven waarbij de bloemen mooi in het frame waren verwerkt.

In totaal deden er 37 teams mee aan de wedstrijd van de verschillende bloemschikopleidingen in het land. Een fantastische ervaring met een mooi resultaat.

Wie interesse heeft in deze creatieve opleiding, kan komen naar de open dag op vrijdag 19 januari. Meer informatie hierover op www.aoc-oost.nl.

AOC Oost verzorgt (Voorbereidend) Middelbaar Beroepsonderwijs voor natuur, voeding en leefomgeving op vestigingen in Doetinchem, Almelo, Borculo, Enschede en Twello. Het College van Bestuur en de Centrale Diensten zijn gevestigd in Lochem. AOC Oost heeft 550 medewerkers en ruim 5600 leerlingen en deelnemers.


www.aoc-oost.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant