Victor Steinhauer voor het imposante clubgebouw van MvR. Foto: John van der Kamp
Victor Steinhauer voor het imposante clubgebouw van MvR. Foto: John van der Kamp

Medespelers MvR weten topschutter Victor Steinhauer goed te vinden

Algemeen

Topscorer 4D kijkt vooruit naar topper tegen Sprinkhanen

Door John van der Kamp

's-HEERENBERG – Voor zondag staat in de vierde klasse D de wedstrijd tussen de twee ongeslagen koplopers op het programma. Thuisclub MvR voert de ranglijst aan met vier gewonnen wedstrijden, met een maximale score van twaalf punten. Tegenstander Sprinkhanen is ook nog ongeslagen, maar heeft pas drie wedstrijden gespeeld en heeft de afgelaste wedstrijd tegen GSV`38 nog tegoed.

Opvallend is dat beide clubs veel scoren en weinig tot geen tegendoelpunten hebben geïncasseerd. MvR is de enige club in de Achterhoek die nog geen tegendoelpunt heeft moeten dulden. De doelman van Sprinkhanen heeft slechts driemaal moeten vissen. Deze statistieken beloven een interessante wedstrijd aankomende zondag op Sportpark De Boshoek.

MvR-aanvaller Victor Steinhauer is de topscorer in 4D en hoopt zondag tegen Sprinkhanen weer een doelpunt mee te pikken, zoals afgelopen zondag tegen DVV uit Duiven. "Van DVV had ik iets meer verwacht, binnen 13 minuten stonden we al met 3-0 voor. De tweede goal was een assist van mij. Mijn voorzet werd door Hannes (Esselink) mooi binnengekopt, die ook de eerste scoorde. Aan het einde van de tweede helft kon ik ook een doelpuntje scoren", vertelt Victor Steinhauer de aanvaller van MvR, die nu totaal vijfmaal het net wist te vinden. MvR is ondanks de magere voorbereiding uitstekend gestart in 4D. Uit werd met 1-0 van Zeddam/Sint Joris gewonnen, in eigen huis werd VVG`25 met 3-0 verslagen, Loil werd met dezelfde cijfers verslagen en afgelopen zondag werd DVV op een 6-0 nederlaag getrakteerd. Opvallend is dat de club van trainer John Neijenhuis nog geen enkele tegentreffer heeft geïncasseerd. "Ik heb onze verdediging dit seizoen anders geformeerd. Mick Keijzer is doorgeschoven naar het middenveld en hierdoor staat Kees Mijnen nu centraal achterin, Tjort Peeters pakt zijn taak goed op en A-junior Jorick Kok is onze nieuwe back", reageert Neijenhuis, die met MvR zijn derde seizoen is ingegaan.
Als zondag MvR opnieuw het doel schoon weet te houden, dan wint MvR deze derby ook laat de trainer weten. "Als we de nul houden dan winnen wij, want we weten altijd één of twee keer te scoren. Naast Victor heb ik ook Hannes Esselink, die weer andere kwaliteiten heeft en uit het niets kan scoren." Neijenhuis zag zijn selectie dit seizoen uitgebreid met drie spelers vanuit de A-jeugd. Naast Jorick Kok is ook Marijn van Emden aan de selectie toegevoegd en is Richard Fierkens de reservedoelman.

Victor Steinhauer (22), die onlangs zijn mbo-opleiding accountmanager succesvol heeft afgerond, speelt vanaf de B-jeugd bij MvR en staat nu voor het vierde seizoen in de aanval bij de club uit 's-Heerenberg, waar hij het naar zijn zin heeft. "We hebben een hechte groep. Ik kan het goed vinden met mijn medespelers en belangrijk is dat ik mijn parttime werk bij chineesrestaurant Sin Chen in Zeddam goed combineren met de trainingstijden hier op de club", laat Steinhauer weten, die over een eigen woonruimte beschikt in Doetinchem. Gemakkelijk scoort Victor zijn doelpunten. Vanaf het seizoen 2014-2015 staat de teller al bijna op vijftig treffers in officiële wedstrijden. "Na vier wedstrijden op vijf doelpunten is niet verkeerd. Voor de wedstrijd spreek ik vaak met Mick Keijzer hoe hij mij het beste kan inspelen, hij hanteert perfect de lange bal, maar ook Hannes weet mij goed te vinden, hij is niet egoïstisch en geeft de bal af als ik er beter voorsta, zo heb ik ook vorig seizoen gescoord op zijn aangeven."

Over de tegenstander van zondag weet de MvR-aanvaller weinig te vertellen. "Twee seizoenen geleden wonnen we zowel uit als thuis van Sprinkhanen. In de thuiswedstrijd scoorde ik twee keer. Laat ik dat zondag ook maar gaan doen", sluit Victor Steinhauer af.
De aftrap tussen de twee koplopers in de vierde Klasse D is om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ab Brussen uit Doetinchem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant