Er isvan alles te doen in het Pakhuis van de Sint, waaronder een Pietenparcours. Foto: PR
Er isvan alles te doen in het Pakhuis van de Sint, waaronder een Pietenparcours. Foto: PR

Welkom bij de Sint

Algemeen

ULFT/'s-HEERENBERG - Ook dit jaar komt de Sint met zijn Pieten naar de Achterhoek toe en kunnen de kinderen die zoet zijn geweest hem bezoeken. In het weekend van 25 en 26 november in 's-Heerenberg in het kasteel en op 2 en 3 december in Ulft in de Pakjesfabriek. Alle kinderen maar ook ouders en opa's en oma's zijn 'Welkom bij de Sint'.

Sinds een aantal jaren logeert Sinterklaas op Kasteel Huis Bergh in Kasteelstad 's-Heerenberg. In het weekend van 25 en 26 november betrekt hij opnieuw het kasteel. Zijn trouwe schimmel Amerigo is aanwezig net als tientallen Pieten. Je krijgt een kijkje in de slaapkamer van de Sint en mag helpen met pepernoten bakken. Het Pietenparcours en de Pietendisco zijn ook weer onderdeel van de route door het middeleeuwse kasteel. Nieuw dit jaar is de Postkamer waar Postpiet alle tekeningen en post ontvangt. In de Kapel van het kasteel zit dit jaar de Muziekschool waar de Pieten op les zitten maar ook de kinderen mogen meedoen. De Prentpieten zorgen ervoor dat iedere bezoeker op de foto komt te staan en uiteraard zal Sinterklaas zelf de kinderen ook persoonlijk ontvangen.

Pakjesfabriek
Na het eerste weekend in 's-Heerenberg kun je de Sint en de Pieten ook nog aan het werk zien in de Pakjesfabriek in Ulft. De Sint mag namelijk gebruik maken van de SSP Hal daar. Deze is omgebouwd tot een geweldig verblijf voor de Pieten maar zeker voor alle kinderen om te bezoeken. Ook hier kom je diverse kamers tegen waar de Sint verblijft en uiteraard een mooie Pakjeskamer. Naast een vaste rondleiding en route door de fabriek is er ook een grote vrije ruimte waar de kinderen zelf hun pepernoten kunnen bakken, kunnen dansen in de Pietendisco en met de Sint op de foto gaan. Extra in de SSP Hal zijn de springkussens waardoor de kinderen zich prima kunnen vermaken met zicht vanaf het horecaterras. Zelfs Amerigo is aanwezig maar dan wel buiten op het gras net voor de Pakjesfabriek.

Wachtwoord
Omdat e-mailpiet het wachtwoord van zijn computer vergeten is, wordt de kinderen om hun hulp gevraagd. In alle kamers staan er losse grote letters die samen het wachtwoord vormen. Aan iedereen de opdracht om deze op te lossen. Als dank en beloning krijgen de kinderen het Pietendiploma mee naar huis en uiteraard pepernoten en nog meer lekkers. Voor alle kinderen tot tien jaar ligt er ook nog eens een vrijkaart klaar voor Kernie's Winter Wunderland.
Kijk voor meer informatie en tickets op www.welkombijdesint.nl. Elk half uur is er ruimte voor een nieuwe groep bezoekers met een maximumaantal zodat de Pieten en de Sint voldoende tijd hebben voor iedereen. Wees er op tijd bij en reserveer een plek. Wanneer men zowel het kasteel als de Pakjesfabriek wil bezoeken is er 5 euro korting op de totale boeking. Kijk op de website voor meer informatie: www.welkombijdesint.nl.

Welkom bij de Sint is een evenement van Mediavent. Voor meer info: Jeroen Giezenaar, jeroen@mediavent.nl of tel. 06-42103366.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant