Kerstconcert Varssevelds Mannenkoor

Elske te Lindert opent het Zomerprogramma in de Catharinakerk. Foto: PR
Elske te Lindert opent het Zomerprogramma in de Catharinakerk. Foto: PR

VARSSEVELD - Voor een avondvullend kerstconcert kan men dit jaar kiezen uit Varsseveld en Doetinchem. Het Varssevelds Mannenkoor geeft deze concerten op zaterdag 16 december in de Grote Kerk van Varsseveld en op vrijdag 22 december in de Catharinakerk in Doetinchem. Aanvang van beide concerten is 20.00 uur.

Het koor zelf maakt een muzikale kerstrondreis door Europa met een geheel nieuw kerstrepertoire en wordt bijgestaan door de bekende sopraan Elske te Lindert die, behalve vocaal, ook te horen zal zijn op het orgel. Verder is gekozen voor talentvolle jeugd om deze avond nog specialer te maken.
Zo kan men genieten van het Jongemannenkoor uit Oldenzaal die op concoursen al menige prijs in de wacht hebben gesleept. Verder heeft de vaste pianist Jorrick Simmes een strijkersensemble geformeerd die bestaat uit studenten van diverse conservatoria in Nederland. Ook uit eigen regio zal een blazersensemble worden geformeerd om het geheel compleet te maken.
Deze concerten staan onder muzikale leiding van de dirigent Wim Ruessink. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij boekhandel Raadgeep & Berrevoets in Doetinchem en bij boekhandel Rutgers in Varsseveld en kosten 17,50 euro. Kaarten kunnen eventueel ook besteld worden via info@varsseveldsmannenkoor.nl.

Meer berichten