Hoofdcoach Edwin Grotenhuis op Sportpark De Buitenham. Foto: John van der Kamp
Hoofdcoach Edwin Grotenhuis op Sportpark De Buitenham. Foto: John van der Kamp

Trainer Edwin Grotenhuis beschikt over prima mix

GWVV wil ook na winterstop blijven presteren

Door John van der Kamp

VARSSELDER – Edwin Grotenhuis (46), de trainer van GWVV uit Varsselder, heeft voor dit seizoen twee doelen op zijn lijstje staan. Naast een plek in het magische linkerrijtje, moet zijn team straks na de winterstop de goede lijn voortzetten en goede resultaten blijven boeken. Nu na 8 wedstrijden draait GWVV mee in het linkerrijtje en hoopt aan het einde van het seizoen aanspraak te kunnen maken op 'n periodetitel. Maar dan moet zijn team na de winterstop wel blijven presteren en in de Top-4 eindigen.

De wedstrijd afgelopen zondag van GWVV uit tegen Dinxperlo haalde helaas het einde niet. Door de aanhoudende regenval werd het veld onbespeelbaar en maakte scheidsrechter Takes in de tweede helft een vervroegd einde aan de wedstrijd. De wedstrijd zal nu op een ander tijdstip moeten worden uitgespeeld. "Ik vond het jammer dat de scheidsrechter na vijf minuten in de tweede helft het veld afkeurde, want we zaten goed in de wedstrijd ondanks het stroeve begin van ons. We herstelden ons goed en kwamen door een mooi doelpunt van Ron Prinsen op 'n 1-0 voorsprong", vertelt Edwin Grotenhuis, die wel een leuk voordeel hierin zag. "Kom ik nu een extra keer bij Dinxperlo, waar het altijd gezellig is."

Koploper in 4C is Reunie uit Borculo en steekt momenteel met kop en schouders boven iedereen uit en is nog steeds ongeslagen. De club uit Varsselder, doet het beslist niet verkeerd ondanks enkele uitglijders, staat op vier punten achterstand met een wedstrijd meer gespeeld. "Wij staan boven verwachting goed, maar we hebben wel wat slippertjes gemaakt. Tegen Barchem hebben we onnodig gelijk gespeeld, misschien wel onderschat en van VIOS Beltrum kan je van verliezen, zij waren hier bij ons iets beter", meent Grotenhuis.

Met keeper Sven te Kaat en de 'dertigers' Ron Prinsen, Niels Schweckhorst en Maik Jansen heeft Grotenhuis een ideale groep om mee te werken. "We kunnen heel veel, we hebben een jonge groep, met oudere jongens met ervaring, die mix is eigenlijk prima. De spelers die op 'n hoger niveau gespeeld hebben sturen de jonge jongens als Jesse Peters, Lars Hendrixen en Merijn van Arragon goed aan. Als elftal maken we een omslag, dat proef ik, een andere manier van voetballen", constateert Edwin Grotenhuis. Aanpassen aan de tegenstander doet Grotenhuis zelden. "Als trainer ga ik uit van eigen kwaliteit, wat ik uit dit team kan halen, ik ga op dit niveau niet gauw aanpassen aan de tegenstander. Wel als de tegenstander met twee spitsen speelt, maar het voetbal idee wat wij willen staat voorop."
Samen met assistent André Lippets en leider Ferenc Schepers overlegt Grotenhuis veel, maar ook met zijn team. "Lars Hendrixen is bijvoorbeeld op de donderdagavonden afwezig op de trainingen, daar hij voor studie in Dronten zit. Het team staat achter mijn keuze dat hij daar donderdags traint. Zondags staat hij hier zijn mannetje", vervolgt Edwin Grotenhuis.
Zijn doelstelling is helder, het bekende linkerrijtje en kijken of een periodetitel haalbaar is. "Voor ons is het zaak om in het rijtje te blijven met Dinxperlo, VIOS Beltrum en ook Ulftse Boys. En dan wil ik ons er nog niet bij tellen. Dat klinkt raar, maar als we binnen het linkerrijtje eindigen en misschien een periode pakken dan hebben we het hartstikke goed gedaan. Belangrijk is bij de eerste vier eindigen. We hebben wel een elftal met die spelers die op dat moment kunnen pieken", denkt Edwin Grotenhuis, doelend op het moment waar het om nacompetitiewedstrijden zou gaan. "Tevens moet ik het team direct na de korte winterstop weer aan het draaien zien te krijgen. Het is al jaren zo dat er een terugval is in de tweede helft van de competitie".
Eerst wacht komende zondag de confrontatie tegen SVGG uit Megchelen, het team van trainer Ruud Pastoors, dat afgelopen zondag in eigen huis KSH met 5-2 versloeg en drie belangrijke punten binnensleepte. "SVGG is een lastig team en stug verdedigend speelt. Als we zondag snel scoren, dan kan het een gemakkelijke middag worden, maar we zullen vol aan de bak moeten. Het geeft geen garantie dat als je kwalitatief beter bent, dat je even gaat winnen, Ook zij hebben de punten nodig en zullen hun huid duur verkopen", is de mening van de GWVV-trainer. "We spelen thuis, op kunstgras, dit heeft voor ons wel een voordeeltje."

De wedstrijd tussen GWVV en SVGG op Sportpark De Buitenham begint om 14.00 uur.

Meer berichten