Gendringen-aanvoerder Niek Blumer terug voor duel met VVO na 'n korte vakantie

Niek Blumer, aanvoerder van vv Gendringen. Foto: PR vv Gendringen
Niek Blumer, aanvoerder van vv Gendringen. Foto: PR vv Gendringen

Stokkum ontvangt zondag koploper Etten

Door John van der Kamp

REGIO – DZC`68, de zaterdag eersteklasser, wist afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys eindelijk weer eens de drie volle punten uit het vuur te slepen en schuift hierdoor richting middenmoot. Zaterdag wacht voor het team van trainer Steven Verheijen de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst, Flevo Boys. Op Sportpark Zuid wordt om 14.30 uur afgetrapt. Ook sc Varsseveld maakt na de overwinning op SML uit Arnhem een forse sprong op de ranglijst in de tweede klasse I van het zondagvoetbal. Na een snelle 0-1 achterstand won het team van trainer Wilco Geerts met 3-1 en gaat zondag op bezoek bij AZC Zutphen.

3C: Gendringen heeft weer de stijgende lijn te pakken. Na de verliespartij tegen koploper MASV en het gelijkspel tegen PAX, werd bij sc Groessen met 2-0 gewonnen. Gendringen moest het in Groessen doen zonder aanvoerder en centrale verdediger Niek Blumer, die van een korte vakantie in het buitenland genoot.

Blumer had direct na de wedstrijd telefonisch contact met zijn trainer Frank Lukassen, die hem op de hoogte bracht van de gewonnen wedstrijd. "Ik begreep van Frank dat de weersomstandigheden het niet gemakkelijk maakte om tot een goed resultaat te komen. De eerste helft was van ons minder, we gaven Groessen te veel ruimte. In de tweede helft hebben we de wedstrijd naar ons toegetrokken", aldus de Gendringen-captain, die aanvult dat topscorer Kelvin Meijer de beide treffers voor zijn rekening nam. "Kelvin staat, ondanks dat hij twee wedstrijden door blessures heeft moeten missen, al op 13 doelpunten." Als Gendringen zondag de stijgende lijn kan doorzetten, kan men aansluiten bij de top van de ranglijst. "Zondag treffen we thuis VVO uit Velp, daar hebben we de afgelopen seizoenen ook al tegen gespeeld met wisselend succes. Het is een voetballende ploeg met een groot aantal goede voetballers. We zullen zondag aan elkaar gewaagd zijn", verwacht Blumer, vanaf dinsdagavond weer bij Gendringen terug op het trainingsveld. De aftrap op Sportpark De IJsselweide bij de wedstrijd tussen Gendringen en VVO is zondag om 14.00 uur.

5C: Stokkum, het team van trainer Sicco de Winter, ontvangt zondag koploper Etten. "We hebben afgelopen zondag een flink pak slaag gehad (6-0 verlies tegen Gelders Eiland). Dit was de eerste wedstrijd van het seizoen dat we ook echt kansloos waren. We hebben te naïef gespeeld en ons laten aftroeven met de lange bal", vertelt de trainer van Stokkum. "Dit jaar spelen we in 'n klasse met vijf degradanten uit de vierde klasse, daar is onze tegenstander van komende zondag er één van. Etten maakt haar favorietenrol wel waar, maar alles zit nog dicht bij elkaar. Ook zij zijn te verslaan en wij hebben wat goed te maken na het debacle van afgelopen zondag", is De Winter van mening.
Hij weet dat ook Etten punten heeft laten liggen. "We moeten minder naïef spelen en dat kunnen we, we hebben een redelijk gemengde jonge groep, die goed voetbal kan spelen, maar ook te balverliefd kan zijn", verzucht De Winter, die onlangs mondeling met het bestuur van Stokkum overeen kwam om het huidige contract met nog eens twee seizoenen te verlengen. De wedstrijd tussen Stokkum en Etten op sportpark 't Broek begint om 14.30 uur.

Meer berichten