Sravana en het Inloophuis Oude IJssel verwelkomen de renners van Run2Care. Foto: Simon Schutter
Sravana en het Inloophuis Oude IJssel verwelkomen de renners van Run2Care. Foto: Simon Schutter

Warm ontvangst op koud Hoch Elten

DOETINCHEM – Afgelopen weekend liepen 42 enthousiaste renners meer dan dertig uur door de Achterhoek, een heel klein stukje Duitsland, een stukje Limburg en weer terug naar de Achterhoek. In totaal werd 245 kilometer in estafettevorm afgelegd. De renners deden mee aan de Run2Care van Bax advocaten en belastingkundigen. Stuk voor stuk hebben ze zich voor deze geweldige prestatie laten sponsoren door velen. Voor vier goede doelen: het Inloophuis Oude IJssel en hospice Sravana, beide uit Doetinchem; het hospice De Lely uit Winterswijk en het hospice Zutphen. Zondagmiddag arriveerden ze weer bij de vestiging van Bax aan de Edisonstraat. Nat en koud. Maar wel met een geweldige opbrengst van 31.721,30 euro. Een prachtig bedrag dat de vier goede doelen mogen delen.

Op zaterdagochtend klinkt om halftien het startschot bij het Espresso House in het centrum van Doetinchem. Een sponsor van de Run2Care van het eerste uur. De voorzitters van de twee goede doelen in Doetinchem, Henk Wubbels van het Inloophuis en Pieter Jan Eshuis van Sravana, wensen de renners veel succes en de eerste groep vertrekt richting Hoch Elten. De aflossers voor dit traject volgen al snel, evenals de grote, dubbeldeks bus die als basis dienstdoet. Allemaal op weg naar de eerste stop op Hoch Elten.

De lopers genieten. De kou merken ze nauwelijks. Ze raken onder de indruk van de pracht van de herfstbomen. De mooie Achterhoekse paden, omzoomd met oude beuken die trots hun laatste, inmiddels cognackleurige tooi, laten zien. Zwetend door de inspanning snuiven de deelnemers de koude, prikkelende lucht op en voelen ze de adrenaline stromen.

Hoch Elten nadert. Het is nu ongeveer 10.45 uur. Ondertussen hebben de Doetinchemse begunstigde doelen, het Inloophuis en Sravana, het een en ander voorbereid. Gewapend met thermoskannen koffie en thee; krentenwegge, bananen, flesjes water en energiereepjes hebben ze postgevat op de parkeerplaats op Hoch Elten. Dat het zo koud zou zijn, ondanks de extra sokken en de dikke trui, hadden ze zich eigenlijk niet gerealiseerd. De warmte moest duidelijk ergens anders vandaan komen: van de wens om de lopers van de Run2Care te verwennen bij hun eerste stop. Uit dankbaarheid voor hun inspanning om de zo nodige gelden bijeen te brengen voor hun organisatie.

En daar zijn ze dan. Eerst de grote bus met een deel van de estafettelopers en uiteindelijk de laatste lopers van het eerste traject. Het is gezellig, daarboven op die prachtige plek net over de grens bij 's-Heerenberg. Dan is het tijd voor de volgende groep lopers om te vertrekken. Met applaus en gejoel worden ze uitgeleide gedaan. Even later wordt de bus met de overige lopers uitgezwaaid en keert de rust weer op de parkeerplaats op Hoch Elten.

Meer berichten