Liza Aarnink in actie tijdens Achterhoeks Menweekend van vorig jaar.  Foto: Daniëlle Carrière
Liza Aarnink in actie tijdens Achterhoeks Menweekend van vorig jaar. Foto: Daniëlle Carrière

PSC Lichtenvoorde op 16 en 17 december in teken van mensport

Algemeen

ACHTERHOEK - Mensportliefhebbers kunnen in het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 december volop terecht in het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender. Op zaterdag staat er namelijk een dressuur- en vaardigheidswedstrijd op het programma en op zondag wordt er een indoormarathon verreden.

De jeugdmenners tot en met 14 jaar, hobbymenners en startpashouders gaan sportief de strijd met elkaar aan in de bruisende accommodatie van familie Morssinkhof, waar het ook voor publiek goed toeven is. Er worden op zaterdag twee mendressuurbanen uitgelegd en daarnaast kan er nog binnen losgereden worden. De deelnemers kunnen twee dressuurproeven en ook twee kegelparcoursen (vaardigheid) rijden.
De proeven van de startpashouders tellen tevens mee voor de selectie van het Indoorkampioenschap van Mendistrict Oost.

Geen finale
De indoormarathon op zondag wordt verreden over twee manches op tijd en nauwkeurigheid (er liggen ballen op de kegels en in de hindernissen die strafpunten opleveren als ze er afgereden worden). In eerste instantie zouden de rubriekswinnaars aan het einde van de dag nog een finale rijden, maar onlangs is door het organisatiebestuur besloten dit niet door te laten gaan. Na afloop van iedere rubriek is er een prijsuitreiking. Degene die over de twee manches het best was in zijn groep, wint.

Deelnemers
Inschrijven voor de zondag is nog beperkt mogelijk. Hobbyrijders die aan de indoormarathon deel willen nemen kunnen zich aanmelden door een mail met hun gegevens te sturen naar menverenigingwinterswijk@gmail.com. Startpashouders kunnen zich aanmelden via MijnKNHS.


Jorn Elburg in actie tijdens het Achterhoeks Menweekend van vorig jaar. Foto: Daniëlle Carrière

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant