Suzan Tuit (29) lijsttrekker SP

OUDE IJSSELSTREEK - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van SP Oude IJsselstreek is de Ettense Suzan Tuit verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De 29-jarige Suzan Tuit wordt getypeerd als een sociaal bewogen en bevlogen vrouw die slecht tegen onrecht kan.

Politiek heeft altijd haar enorme interesse gehad. Met succes streed ze in het Comité Werken zonder Loon met de FNV tegen het zogeheten bloemenvouwen bij het voormalige ISWI in de gemeenten Oude IJsselstreek. Bij de onderhandelingen tussen FNV en colleges van B&W om tot een oplossing voor deze problematiek te komen, was zij nauw betrokken en één van de woordvoerders.
In het dagelijks leven is Suzan Tuit participatieconsulent bij een Gelderse gemeente. Zij rondde de bachelorstudie MER-VTM aan het hbo met succes af. In haar vrije tijd traint ze de turnselectie van Tempora in Gaanderen. "Ik wil als jongere een frisse wind door de raad van Oude IJsselstreek laten waaien, of zoals mijn moeder altijd over mij zegt, misschien zelfs een wervelwind", gaf ze aan in de speech na haar verkiezing als lijsttrekker. "Ik heb er zin in."

Meer berichten