Nino Monasso, de clubtopscorer van VVG`25. Foto: Gerrit van Dijken
Nino Monasso, de clubtopscorer van VVG`25. Foto: Gerrit van Dijken

VVG`25 ontvangt titelkandidaat Sprinkhanen

VIOD wil off-day snel wegpoetsen

Door John van der Kamp

REGIO – Er zijn nog twee speelrondes te gaan voor de winterstop. DZC`68 gaat zaterdag eerst naar Dronten en krijgt een week later FC Zutphen op bezoek. Twee reële mogelijkheden voor de ploeg van trainer Steven Verheijen om tot een positief resultaat te komen. Hoofdklasser Spcl. Silvolde ontmoet in de laatste twee wedstrijden van dit jaar de nummer 2 (Achilles 1894) en nummer 4 (Hollandia) van de ranglijst. Komende zondag speelt het team van Dennis van Beukering eerst uit bij Hollandia. Op 17 december, in eigen huis, wacht de confrontatie tegen Achilles 1894.

3C: VIOD wil de off-day van afgelopen zondag snel wegpoetsen. In Arnhem werd van VDZ met 4-2 verloren. Club-topscorer Huub Oosterink kon niet echt een oorzaak aanwijzen. "We waren goed voorbereid op deze wedstrijd. Onze trainer (Jan Lorsé, red.) had VDZ goed geanalyseerd, maar we begonnen te slap, misschien ook wel te aanvallend. Daardoor kregen zij de gewilde ruimte achter onze verdediging", zag Huub Oosterink. "We hebben zelf niet genoeg gecreëerd en dan maak je het jezelf lastig."

VIOD ontvangt zondag sv Grol, dat vooral in uitwedstrijden in goeden doen is. "We hebben als doel de top-5 en dan zullen we zondag moeten winnen", concludeert Oosterink, die voorspelt dat het een pittige en spannende wedstrijd zal worden. "We moeten scherp beginnen en niet meegaan in het spel van de tegenstander, dan moet het gaan lopen. We zullen Grol het lastig gaan maken en voor de drie punten moeten gaan", vertelt Huub Oosterink die afgelopen zondag niet tot scoren kwam. Bij VIOD viel tien minuten voor tijd middenvelder Julian Bril geblesseerd uit, maar hij zal hoogstwaarschijnlijk wel inzetbaar zijn. De wedstrijd op Sportpark Dichteren tegen sv Grol begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Raymond van Ewijk uit Beuningen.
4D: VVG`25 kan terugzien op een goede serie uitslagen. Uit de laatste vijf wedstrijden werden 10 punten behaald en hierdoor heeft het team uit Gaanderen een gat geslagen van zeven punten op de laatste vier plaatsen van de ranglijst. Nino Monasso is met 6 doelpunten de clubtopscorer en scoorde afgelopen zondag tweemaal in de wedstrijd tegen sv Kilder, die met 4-2 werd gewonnen. "Uit 'n vrije trap scoorde ik m'n eerste treffer, de 2-2, die door de keeper van Kilder 'n beetje knullig werd verwerkt. Bij de 4-2 kon ik de bal eenvoudig binnen tikken, na een afgeslagen bal, een schot op doel van Ramon Pastoor", vertelt de VVG-aanvaller.

VVG'25 ontvangt zondag titelkandidaat Sprinkhanen, die koploper MvR op één punt is genaderd. "Vorig seizoen hebben we thuis van Sprinkhanen met 3-0 gewonnen. Het is een lastig te bespelen en sterke ploeg met een ervaren Rob Gieling", weet Monasso te vertellen over zijn tegenstander. "Na onze goede reeks kunnen we vrijuit spelen. Afgelopen zondag waren we voor het eerst compleet en de scherpte is er weer. Laat ze maar komen, zij zijn de te kloppen ploeg, wij kunnen het iedere ploeg lastig maken", sluit Monasso af. Op sportpark de Pol in Gaanderen wordt om 14.00 uur bij deze wedstrijd afgetrapt. Lars de Vries uit Groenlo is de scheidsrechter.

Meer berichten