Geconcentreerd aan de slag met Project 3D in ICER. Foto: Henk van Raaij
Geconcentreerd aan de slag met Project 3D in ICER. Foto: Henk van Raaij

Experimenteren met robot en 3D

Algemeen

ULFT - In het Innovatiecentrum ICER vond op 3 en 4 januari een tweedaagse plaats voor 20 kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Tijdens deze tweedaagse werd een op afstand bestuurbaar/programmeerbaar arduino autootje gebouwd door de kinderen en gingen zij daarnaast aan de slag met een cobot, virtual reality, augmented reality, 3D-tekenen en printen, en met diverse programmeerbare (lego) robots.

De tweedaagse was mogelijk dankzij een financiƫle bijdrage van MEVO uit Ruurlo, het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost Nederland (CIVON) en Achterhoek 2020 en had naast het enthousiasmeren van kinderen voor techniek, ook als doel om te onderzoeken welke onderdelen uit deze tweedaagse gebruikt kunnen gaan worden voor het Voortgezet Onderwijs en het basisonderwijs.
De kinderen zijn tijdens deze twee dagen zeer gedreven en enthousiast aan de slag gegaan met alle onderdelen die aangeboden werden. Ze hebben laten zien wat ze allemaal al kunnen en hoe snel zij leren en hebben de begeleiders daarmee in positieve zin verrast. De kinderen werden begeleid door studenten van Hogeschool Iselinge, docenten van het Graafschap College en vrijwilligers van Innovatiecentrum ICER.
Aan het eind van de tweedaagse konden de kinderen aan hun familie en vrienden laten zien wat ze allemaal hadden geleerd en gedaan en konden de aanwezigen ook nog even een aantal zaken uitproberen of ervaren. De kinderen die meededen, waren kinderen van medewerkers van partnerbedrijven van het Innovatiecentrum. Het aantal aanmeldingen oversteeg ruim het aantal plekken dat beschikbaar was, dus er gaat zeker een vervolg komen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant