Blije gezichten bij Dansgarde Iseldonk. Foto: PR
Blije gezichten bij Dansgarde Iseldonk. Foto: PR

Prijzenslag voor Dansgarde Iseldonk

ULFT - Dansgarde Iseldonk heeft met haar jeugd-dansgroepen afgelopen zondag 7 januari maar liefst zeven prijzen, waarvan vijf eerste prijzen, weten te bemachtigen tijdens het jaarlijks dansfestival van carnavalsvereniging de Nachtuulen in Oud-Zevenaar.

De hoofd-dansgroep (leeftijd 14-17 jaar) won met het optreden als D-stroy met 78,5 punten de eerste prijs in de categorie Showdans Modern, De jeugdgroep (11-13 jaar) won als X-tream met 82 punten eveneens de eerste prijs in dezelfde categorie.

De junioren van Iseldonk (8-10 jaar) wonnen de tweede prijs met hun moderne showdans als Dancing Sparkles. Zij kregen 71 punten. De mini's (4 tot en met 7 jaar) wonnen met hun optredens als The Bulldogs en New York-girls respectievelijk de eerste en de vierde prijs in de categorie Showdans Karakter.
De garde-dansgroepen van Iseldonk wonnen met zowel de juniorengarde (7-9 jaar) als jeugdgroep X-tream (12-14 jaar) de eerste prijs.
Ook de 'Hein-Wenting-wisselbeker' ging dit jaar naar Dansgarde Iseldonk wegens het behalen van het hoogst aantal punten door dansgroep X-tream (160,5 punten).
Dansgarde Iseldonk, met meer dan zestig leden, maakt deelt uit van carnavalsvereniging Stichting Iseldonk, het overkoepelend orgaan van het Ulftse carnaval, en verzorgt onder meer tijdens de jaarlijkse carnavals-pronkzittingen diverse dansoptredens. Voorafgaand aan het carnaval worden er diverse dansfestivals bezocht om de ingestudeerde dansen ook aan het publiek buiten Ulft te kunnen showen.

Dansgarde Iseldonk heeft momenteel meer dan zestig jeugdleden in de leeftijd van 4 tot en met circa 17 jaar. Zij staan onder leiding van Daisy Peters, Boukje Prinsen en Renate Kolks.
Voor meer info over de dansgarde en het Iseldonkse carnaval: www.iseldonk.com.

Meer berichten