Defecte lampjes werden direct kosteloos vervangen. Foto: Theo Rutgers/VVN Oude IJsselstreek
Defecte lampjes werden direct kosteloos vervangen. Foto: Theo Rutgers/VVN Oude IJsselstreek

Verlichtingsactie VVN, politie en Autobedrijf Frazer

ULFT - Veilig Verkeer Nederland afdeling Oude IJsselstreek hield vrijdagavond 9 februari, in samenwerking met Autobedrijf Frazer in Ulft en de politie, een verlichtingsactie.

Een aantal motoragenten sommeerde automobilisten met verlichtingsmankementen te volgen en werden naar de werkplaats van autobedrijf Frazer begeleid. Hier werden de automobilisten opgevangen door vrijwilligers van VVN. Zij vertelden wat er aan de hand was en konden melden dat de verlichting tegen materiaalkosten kon worden hersteld, doordat dit een actie was van VVN kreeg men geen boete. Boetes bij verlichtingsdefecten kunnen oplopen tot ruim 100 euro.
In anderhalf uur werden circa vijftien automobilisten naar de garage verwezen. Vaak was men zich niet bewust van het feit dat de verlichting niet in orde was.
Bij VVN werd een kopje koffie of thee aangeboden en gevraagd een korte digitale opfriscursus uit te voeren: acht vragen uit de alledaagse verkeerspraktijk worden middels deze cursus aangeboden. Dit kan men ook thuis oefenen om de eigen theoretische kennis wat op te frissen middels de site van VVN met de volgende link: https://opfriscursus.vvn.nl/v/start. Velen waren zich niet bewust van de 'weggezakte kennis' over de theorie van de verkeersregels. Over het algemeen was men positief over deze actie.
Met vier VVN-ers, twee monteurs en een viertal politiemensen en uiteraard de bereidwillige medewerking van de directie en monteurs van Autobedrijf Frazer was deze actie een succes en werd het voor veel weggebruikers weer veiliger op straat.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten