Elly Leuverink en Joke Buiting (r) werden gehuldigd. Foto: Reinier Kroesen
Elly Leuverink en Joke Buiting (r) werden gehuldigd. Foto: Reinier Kroesen

Jubilerende bestuursleden Vrouwenvereniging Etten gehuldigd

ETTEN – Vrouwenvereniging Etten huldigde tijdens haar jaarvergadering twee trouwe (bestuurs-)leden. Afgelopen donderdag werd bij het veertigjarig lidmaatschap van zowel secretaris Joke Buiting als voorzitter Elly Leuverink stil gestaan. Elly heeft na dertig jaar trouwe dienst overigens aangegeven te stoppen met het bestuur. Na een dip is nu het ledental van de vereniging opnieuw goed opgelopen, waardoor er weer voldoende toekomstperspectief is.

Door Reinier Kroesen

De leden van Vrouwenvereniging Etten treffen elkaar op de maandelijkse verenigingsavonden, van oktober tot mei. Het programma varieert, kan een creatief karakter hebben zoals bij de komst van een goudsmid of opmaken van een paasbloemstuk. Een andere keer is er een spreker. Afgelopen jaar kwam bijvoorbeeld een woordvoerder van Slachtofferhulp voorlichting geven. Vorige week waren direct na de vergadering twee dames van Crematorium & Uitvaartcentrum Berkenhove in Aalten aanwezig. Zij gaven tekst en uitleg over hun werk en de huidige tendensen in de uitvaartsector. Daarnaast hebben de dames een eigen kerstviering, bij gelegenheid bingo en eens per jaar een uitje. Meestal een fiets- of autotocht in de regio, met een afsluitend etentje. In het verleden was zaal Vink de thuisbasis. Na de brand die dit etablissement in de as legde werd verhuisd naar Zaal Köster.
De Vrouwenvereniging werd in 1957 opgericht. In de hoogtijdagen met wel zeventig leden. De organisatie voorziet ook in de moderne tijd nog in een behoefte. Een jaar of zes geleden leek het einde nabij met nog maar dertig vrouwen. Te weinig om voldoende inkomsten te genereren. Na de opheffing van de plattelandsorganisatie KPO maakten diverse dames daarvan de overstap naar de Vrouwenvereniging. Mede daardoor zijn er inmiddels weer 42 leden. Een gemixt gezelschap van alle gezindten, van relatief jong tot mooi op leeftijd. Niet alleen afkomstig uit Etten maar ook Terborg. In februari 2017 werd het zestigjarig bestaan gevierd met borrel en diner. Daar bleek toen nog weer eens dat de club mede bestaansrecht heeft door verenigingstrouw. Ereleden Doortje Pothof, Riek Alofs en Riek Siemes, allemaal al lid sinds de oprichting (maar al wel in ruste) werden toen in het zonnetje gezet. Evenals Anny van de Heyde, die nog wel altijd actief is. En afgelopen week werden dus Joke Buiting en Elly Leuverink gehuldigd. Joke zit al 27 jaar in het bestuur, waarvan ruim 25 als secretaris. Ze verteld dat het niet altijd even gemakkelijk is en dat je jezelf wel eens moet verdedigen voor besluiten, maar dat ze er goed mee kan omgaan. Joke: "Dat hoort erbij, daar heb ik niet zo'n moeite mee." Ook Elly maakte de veertig jaar vol. Ze was nog maar even lid toen ze gevraagd werd voor het bestuur, waar ze al snel de penningmeester werd. Die taak vervulde ze tot 2008, toen was er niet aan een nieuwe voorzitter te komen en heeft zij die rol maar op zich genomen. Nu vindt ze het echter mooi geweest en heeft ze de voorzittershamer overgedragen aan opvolgster Nel Kappers.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten