Sprinkhanen-speler Remco Derksen met dochter Liv en de tegen Remco Derksen samen met zijn dochter Liv en de tegen Rijnland verdiende wedstrijdbal. Foto: PR Sprinkhanen
Sprinkhanen-speler Remco Derksen met dochter Liv en de tegen Remco Derksen samen met zijn dochter Liv en de tegen Rijnland verdiende wedstrijdbal. Foto: PR Sprinkhanen

'Kampioen? Ja graag, maar je moet wel realistisch blijven'

Algemeen

Sprinkhanen wil mee doen om tickets nacompetitie

Door John van der Kamp

NIEUW-DIJK – Zondag staat op Sportpark De Meikamer het treffen tussen Sprinkhanen en GSV`38 uit Giesbeek op het programma. De wedstrijd in Giesbeek werd eerder dit seizoen door 'De Hanen' met 3-0 gewonnen. Clubtopscorer Remco Derksen was een van de doelpuntenmakers en hoopt voor deze belangrijke wedstrijd weer fit te zijn.

"Twee weken geleden in de uitwedstrijd tegen DVV kreeg ik al snel een trap op m'n enkel en heb daardoor niet lekker kunnen spelen. In de 70ste minuut werd ik gewisseld en ik heb afgelopen week niet kunnen trainen. Nu gaat het gelukkig alweer beter", aldus de 26-jarige Remco Derksen, aanvaller van Sprinkhanen, die net voor de wedstrijd tegen DVV hersteld was van een blindedarmoperatie. Sprinkhanen staat momenteel op de derde plaats van de ranglijst in 4D, net achter Doetinchem en MvR en hoopt in ieder geval mee te doen om de tickets voor de nacompetitie. "We gaan voor de Top 3. We krijgen thuis nog MvR, die het goed doen, maar ook bij hun gaat de bal eens een keer verkeerd vallen. Wij moeten scherp blijven. Natuurlijk willen wij ook kampioen worden, ja graag, maar je moet wel realistisch blijven."
De dorpsclub uit Nieuw-Dijk is niet al te florissant gestart na de winterstop. In Duiven werd van middenmoter DVV met 2-0 verloren en men kon dit verlies in de thuiswedstrijd tegen HC'03 niet herstellen, want die werd door het winterse weer afgelast. "Tegen DVV in Duiven was het niet een beste wedstrijd van ons. De één-tegen-éénsituaties met de keeper van DVV gingen er niet in. We maakten de kansen niet af."
Zondag hoopt Derksen tegen GSV`38 weer te kunnen scoren voor zijn team net zoals in Giesbeek. "GSV kreeg ook kansen in die wedstrijd, maar wij waren effectiever in de afronding en we kwamen voor rust op voorsprong door Maarten Berendsen. Rob Gieling scoorde de 2-0 en de derde treffer scoorde ik net voor tijd. Zondag speel ik weer tegen Menno van Bommel, hij is 'n oud-klasgenoot van mij, tijdens mijn opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid in Arnhem. Ik kijk ernaar uit om weer tegen hem te voetballen. Ik heb er nu al tien gemaakt, maar gezien de kansen die ik in de voorafgaande wedstrijden kreeg, had ik al topscorer van Gelderland moeten zijn", grapt Remco Derksen, die doelt op de vele scoringskansen die hij niet wist te benutten.
Scoren deed hij wel in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Rijnland. Liefst driemaal wist Derksen het net te vinden en mocht na de wedstrijd de wedstrijdbal houden. "Vorig jaar heb ik maar acht doelpunten weten te scoren. Het verschil met vorig seizoen is, dat er een betere gewenning is met Rob (Gieling, J.v.d.K.) en Maarten (Berendsen, J.v.d.K.), de voorbereiding van de doelpunten, het juiste moment en ik heb geluk gehad dat ik steeds vaker op de goede plek sta", is de visie van Remco Derksen die links in de aanval staat.

Onlangs heeft de vierdeklasser Sprinkhanen het contract met haar hoofdtrainer Frank Burgers met één jaar verlengd. Remco Derksen vindt dit een goede beslissing van het bestuur. "Frank Burgers ligt goed in de groep, hij begrijpt ons en kent ook iedereen bij de club. Hij drinkt na de wedstrijd een biertje met ons mee. Die man past gewoon bij de club."
"Zondag moet het gas erop, de top-4 met HC 03 erbij is aan elkaar gewaagd, we kunnen ons vooral thuis geen enkele misstap veroorloven, we moeten in het spoor blijven van de koplopers", sluit Derksen af.
De aftrap bij de wedstrijd in de vierde Klasse D tussen Sprinkhanen en GSV`38 is om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Arie Plant uit Zevenaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant