Roger Roger komt naar het NIeuwe Dijkhuis voor een dubbelconcert met Rod Picott. Foto: PR
Roger Roger komt naar het NIeuwe Dijkhuis voor een dubbelconcert met Rod Picott. Foto: PR

Rauwe romantiek in het Nieuwe Dijkhuis

Algemeen

Dubbelconcert Canadese tweeling en Amerikaanse singer-songwriter

DOETINCHEM - Een avond vol hartzeer, pijn en hoop. Dat is een avond met de Amerikaanse singer-songwriter Rod Picott en de muzikale tweeling Roger Roger uit Canada. Op zaterdagavond 3 maart geven ze een dubbelconcert in Het Nieuwe Dijkhuis aan de Burg. Van Nispenstraat in Doetinchem.

Een beetje Bruce Springsteen, een vleugje Tom Waits overgoten met een sausje hemelse harmonieën. Dat is een avond met Roger Roger en Picott. De drie singer-songwriters zijn bezig met een tournee door Nederland en doen 3 maart ook Doetinchem aan. De muziek van deze drie muzikale toppers past perfect in de sfeer en akoestiek van Het Nieuwe Dijkhuis.
Roger Roger is Madeline en Lucas Roger, een bijzonder muzikale tweeling, afkomstig uit Winnipeg in Canada. Hun stemmen zijn er letterlijk en figuurlijk voor geboren om samen te harmoniëren. Hun folkpop en rootsmuziek klinkt fris, de melodieën zijn aanstekelijk en hun stemmen zijn werkelijk hemelsmooi. In de traditie van Over the Rhine, om maar een vergelijking te maken.
Na hun eigen, eerste set begeleiden ze singer-songwriter Rod Picott met hun gitaarspel en hun stemmen. De in Nashville woonachtige Picott timmert al heel wat jaartjes aan de weg. Hij begon zijn muziekcarrière ooit in Maine met zijn boezemvriend Slaid Cleaves schreef hij het liedje 'Brokedown' waarmee ze Song Of the Year award wonnen bij de Austin Music Awards. Picott's stijl is wat rauwer en grilliger. Invloeden zijn terug te horen van zowel Bruce Springsteen als Tom Waits. Zijn laatste album "Fortune" is een van zijn beste albums ooit en tegelijk ook een van zijn meest persoonlijke. Het album staat vol met heartache, hope, fear and faith.
Tickets kosten in de voorverkoop15 euro, inclusief servicekosten via www.hetnieuwedijkhuis.nl. Op de avond van het concert zelf kosten de kaartjes 17,50 euro aan de deur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant