Robin Wiendels aan de bal in de wedstrijd tegen Terborg. Foto: PR/sv Loil
Robin Wiendels aan de bal in de wedstrijd tegen Terborg. Foto: PR/sv Loil

Loil-routinier Robin Wiendels: 'Nu directe concurrentie afschudden'

Algemeen

LOIL – In de vierde Klasse D staat komende zondag de wedstrijd tussen sv Loil en sv Kilder op het programma. Een affiche die de laatste jaren vaker in competitieverband werd gespeeld. Ook Loil-aanvoerder Robin Wiendels weet veel van tegenstander Kilder en herinnert zich nog de wedstrijd in Kilder van vorig seizoen, een wedstrijd met tien doelpunten die evenredig werden verdeeld. De kans is groot dat Wiendels zondag voor het laatst tegen Kilder speelt en hij zal erop gebrand zijn deze winnend af te sluiten.

Door John van der Kamp

"Ik maakte op 15-jarige leeftijd mijn debuut in het eerste van Loil en heb er nu twintig jaar opzitten. Tweemaal promotie meegemaakt van de zesde naar de vierde klasse en het kampioenschap in 4D in het seizoen 2007-2008. We hadden toen een goede mix, het klikte goed en alles zat mee dat seizoen, iedere bal vloog erin", herinnert de 35-jarige Robin Wiendels zich. In het kampioensjaar won Loil tweemaal met 2-1 van Kilder, nu tien jaar later weet Wiendels dat Kilder een lastig te bespelen tegenstander is. "We kennen Kilder sinds jaar en dag, zij stropen de mouwen op en gaan vol gas. Ook de huidige top-drie in onze klasse gaan met knikkende knieën naar Kilder. Vorig seizoen kwamen wij vijf keer op voorsprong en op het eind stond het 5-5. Een tegenstander die veel energie in de wedstrijd legt."
"We spelen nu tweemaal achtereen thuis op kunstgras, met dit mooie weer heb ik er zin in. Het verschil tussen de ploegen vanaf nummer vijf tot en met tien op de ranglijst is minimaal. We moeten nu een goede reeks neerzetten. Als we nu de punten laten liggen, komen we onderin terecht. We moeten de directe concurrentie van ons afschudden. Daarmee moeten we beginnen tegen Kilder en de week erop tegen VVG," kijkt Wiendels vooruit. Afgelopen zondag trok hij met zijn team aan het kortste eind in de uitwedstrijd tegen MvR.

"Tegen MvR kregen we na de 1-0 van Justin te snel de gelijkmaker om de oren en ook de 2-2 viel een minuut voor rust. Een 'frommelgoal', anders waren we met een voorsprong de rust ingegaan. Sommige fases waren wij beter, maar over het geheel was MvR beter. Die zijn net iets slimmer, ook in duels. Maak ik kijk liever naar onszelf. Hoe we gespeeld hebben. De taken zijn afgelopen zondag goed vervuld", vertelt de aanvoerder van Loil, die nog baalt van de winnende treffer van MvR uit een cornerbal vijf minuten voor tijd.
Samen met zijn broer Dennie zijn zij de assistent-trainers van hoofdtrainer Theo Mennings, die ook het volgende seizoen hoofdtrainer is in Loil en dan zijn vijfde seizoen ingaat. "Theo is een echte clubman, hij zegt het waar het op staat, is er niet alleen voor het eerste en zorgt voor de structuur binnen de club. Zo heeft hij een structuur opgezet vanaf de jeugd tot aan de senioren. Ik train op de dinsdagen zelf niet mee, dan vervul ik de rol als assistent-trainer. Dan pakken we wat jonge jongens apart. Donderdags is mijn broer Dennie de assistent-trainer. We proberen hierdoor zoveel mogelijk de jeugd erbij te pakken en klaar te stomen voor het eerste elftal, in combinatie met het team Onder 23. Dennie Wiendels is nu twee jaar geleden gestopt en Robin denkt erover na om na dit seizoen ook zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. "Ik kan het nog lang vol houden, maar ik nijg ernaar om aan het einde van dit seizoen te stoppen. Ik moet wel zeggen dat ik dit seizoen weinig last van blessures heb gehad, maar spelen in het eerste geeft iedere zondag weer een verplichting. Het is nu bij mij iedere zondag 'of voetballen of werken'. Het wordt tijd om ook leuk langs de kant te kunnen kijken", legt Robin Wiendels uit.

Vierdeklasser Loil heeft in het begin van het seizoen te maken gehad met blessures, maar komt nu uit een dip en heeft een goede reeks neergezet en staat op plaats acht van de ranglijst. "Er wordt goed en veel getraind. Ook wij hebben te maken gehad met tegenslagen. We hebben een niet al te brede selectie en moeten het doen bij blessures met de jonge jongens en spelers van het tweede. En voorlopig kunnen we geen beroep doen op Frans Bolder, die wacht op een operatie aan zijn knie", aldus de centrale middenvelder.
De wedstrijd tussen Loil en Kilder op Sportpark de Korenakker begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Léon Welbers uit Gendt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant