Ulftse Boys trainer Patrick Visser. Foto: John van der Kamp
Ulftse Boys trainer Patrick Visser. Foto: John van der Kamp

Ommekeer na kansloze verliespartij tegen Reünie

Algemeen

Ulftse Boys aan kop in tweede periode

ULFT – Ondanks het gelijke spel van Ulftse Boys afgelopen zondag in Eibergen, blikt trainer Patrick Visser met tevredenheid terug gezien de uitslagen van de directe concurrentie in 4C. Zijn team staat momenteel aan kop van de tweede periode en speelt de eerstvolgende drie wedstrijden thuis op 't Oerseveld. Zondag komt Rekken op bezoek en een week later is de derby tegen SVGG uit Megchelen. De derde thuiswedstrijd in deze reeks is tegen de ongeslagen koploper Reünie uit Borculo. Geen eenvoudige klus, maar mogelijkheden zijn er wel om in een vroeg stadium van dit seizoen zeker te zijn van de nacompetitie.

Door John van der Kamp

"In de eerste helft tegen Eibergen waren we niet scherp. Wonnen onze duels niet, we kwamen steeds een stap te laat en hadden moeite om hun middenvelders op de vangen. Tijdens de rust heb ik dit kunnen corrigeren en in de tweede helft waren we beter, waarbij we eigenlijk meerdere keren hadden moeten scoren", vertelt Patrick Visser, de hoofdtrainer van Ulftse Boys, die in het tweede deel tegen Eibergen een 1-0 achterstand goed moest maken. "Gelukkig viel de vrije trap van Stefan Mijnen kort voor tijd geweldig binnen en kwamen we verdiend op 1-1. Natuurlijk kreeg Eibergen ook in de tweede helft wel een paar kansjes, maar het was uiteindelijk een terechte puntendeling, ondanks de gemiste penalty van Chiel Gerritsen. Nu de concurrentie ook punten heeft verspeeld is het zaak voor ons om de resterende wedstrijden voor de tweede periode goed uit te spelen."
Ulftse Boys is niet al te best gestart dit seizoen, maar zette voor de winterstop een goede serie neer. Na de kansloze verliespartij tegen Reünie, behaalde de club uit Ulft uit de resterende vier wedstrijden voor de winterstop tien punten. De competitie in het nieuwe jaar werd hervat met winst tegen Erix en afgelopen zondag de remise tegen Eibergen. "De met 8-0 verloren wedstrijd tegen Reünie, dat was 'the bottom'. De groep, maar ook ik, was er klaar mee, met het gedrag van enkele spelers. Na een gesprek zijn die jongens disciplinair gestraft. Sindsdien is de groep een groep geworden en hebben we na Reünie ook niet meer verloren", vult de 45-jarige gymdocent van het Almende College in Ulft aan.
"Ik baalde verschrikkelijk van die grote nederlaag in Borculo en de week daarna ook. Soms heb je iets nodig om de groep wakker te maken. Voor die tijd ben je er al mee bezig met de selectie, waarschuw je ze en zeg je 'let op'. Het ligt niet aan de trainer of spelers, maar het ligt aan de chemie, de samenstelling, daar ligt het aan. Dan heb je een gesprek nodig, we speelden eerst met drie spitsen en zijn daarna overgeschakeld naar twee spitsen. Door het uit te spreken wat ik verwacht van de groep en de afspraken die we gemaakt hebben, gaat het nu veel beter. Voorheen was het ook mijn groep niet, nu wel."
Ulftse Boys beschikt over een aanval met veel snelheid en met spelers die weten te scoren. Rick Perloy is momenteel clubtopscorer met acht doelpunten. "Rick en JP (Jean-Pierre Luciana) zijn pijlsnel, in de omschakeling giga-gevaarlijk, die zijn gewoon belangrijk. Ons spel is min of meer daarop gebaseerd, met Rick Bannink, Koen Hunting en Caz de Ruyter daarachter. Rick Bannink heb ik aan het begin van het seizoen gemist, maar is nu weer fit na zijn achillespeesblessure en is weer een vaste basisspeler", zo legt Visser, die ook volgend seizoen hoofdtrainer is bij Ulftse Boys, uit. "Dit is mijn cluppie, ik heb hier gevoetbald en dat voelt goed. Over de materialen heb ik niet te klagen en de selectie wordt ruimer. Het bestuur wil ook verder en het mooie hier is 'natuurlijk willen we ook naar de derde klasse en een stabiele derdeklasser worden'. Er zit ook jeugd aan te komen, onze jeugdopleiding zit goed in elkaar en ik word enthousiast als ik het team Onder 18 zie voetballen."

Zondag wacht de confrontatie tegen Rekken, een club dat vooral in eigenhuis de punten bij elkaar wist te sprokkelen. "Ik pas me nooit aan de tegenstander, wel op individuele kwaliteiten van bijvoorbeeld een snelle aanvaller, maar we blijven ons eigen spelletje spelen. De groep is gegroeid, is slimmer geworden, ook met de gele kaarten, want die hebben ons opgebroken in de nacompetitie afgelopen seizoen in de laatste wedstrijden", weet Patrick Visser zich te herinneren.
Zondag wordt om 14.00 uur afgetrapt. Scheidsrechter is Lars de Vries uit Groenlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant